Različna srečanja Slovencev v tržaški in goriški (nad)škofiji

9.6.2013 Štandrež, Barbana in Lurd Romanje, Zamejci in izseljenci
Marija na Barbani Marija na Barbani

Molitve pred Najsvetejšim skupaj s papežem Frančiškom v letu vere

V nedeljo, 2. junija 2013, bo med 17.00 in 18.00, v baziliki sv. Petra v Rimu ura molitve za uspeh nove evangelizacije pred Najsvetejšim, ki jo bo v letu vere vodil papež Frančišek. Papeški svet za novo evangelizacijo je škofe, duhovnike in druge vernike povabil, da se v omenjenem času dejansko ali v duhu papežu pridružijo pri evharističnem češčenju. Pobudo bodo podprli tudi v slovenskem delu goriške nadškofije, saj se bodo v nedeljo, 2. junija 2013, ob 17.00, zbrali v Štandrežu pri Gorici. Več o tem v Sloveniji je na voljo na priloženi povezavi.

Romanje družin

Romanje slovenskih družin z goriškega in tržaškega na Barbano bo v nedeljo, 9. junija 2013, popoldne. Vodil ga bo upokojeni ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran. Ladje bodo iz Gradeža odšle ob 15.00.

Romanje v Lurd

Medškofijsko romanje z UNITALSI v Lurd se bo začelo v ponedeljek, 10. junija 2013. V skupini s 1.300 romarji, bolnimi in zdravimi, bo tudi več kot sto slovenskih in 30 bolgarskih udeležencev. Vodili ga bodo trije italijanski škofje – tržaški nadškof Giampaolo Crepaldi, videmski nadškof Andrea Bruno Mazzocato in goriški nadškof Carlo Roberto Maria Redaelli ter upokojeni koprski škof Metod Pirih iz Slovenije. Več o romanju.

Koncert Marijinih pesmi

Združenje cerkvenih pevskih zborov Gorica na god sv. Antona Padovanskega v četrtek, 13. junija 2013, ob 20.30, v župnijski cerkvi v Štandrežu pri Gorici, pripravlja koncert Marijinih pesmi.


Besedilo je pripravil štandreški dekan g. Karel Bolčina, ki je na voljo tudi za dodatne informacije po tel. št. 0039 0481 21849 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].