Revija Prijatelj praznuje 50-letnico izhajanja

V Domu sv. Jožef Celje bo v soboto, 17. novem­bra 2018, od 9.00 sim­pozij ob 50. jubileju revije Prijatelj. Na njem bodo sodelujoči razmišljali o prehojeni poti ter o prihodnosti. Simpozij bodo sklenili s slovesnim somaševanjem ob 15. uri, ki ga bo vodil ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske kon­ference msgr. Stanislav Zore.

Program simpozija:

do.9.30: zbiranje
9.45:    »Prijatelj – izraz vincecijanske karizme in misijonske gorečnosti njegovih oblikovalcev« - predavatelj: nadškof, dr. Anton Stres
            »Prijatelj – soočenje s sodobno stvarnostjo in prihodnostjo« - predavatelj: Cveto Uršič, generalni tajnik Slovenske Karitas

Odmor

12.00: Okrogla miza – pogovor z uredniki
            Janez Puhan CM
            Jože Zupančič CM
            Roman Travar CM
            Borut Pohar CM
            Gost pogovora: msgr. Franc Bole
            Voditeljica: Metka Klevišar
Kosilo

15.00: Molitveno bogoslužje v cerkvi
15.30: Slovesna zahvalna sveta maša - nadškof, Stanislav Zore

Priložnostna pogostitev


Revija Prijatelj
Začelo se je pred petdesetimi leti, ko so bolni in invalidni spregovorili drug drugemu. Najprej s pre­prostim pismom, nato pa s sodelavci počasi čeda­lje bolj načrtno in izoblikoval se je list bolnikov in invalidov ter njihovih prijateljev, ki se je imenoval preprosto »Prijatelj«. Danes je to revija z istim na­menom in poslanstvom, ki se veseli petdesetih let svojega izhajanja. Založnik in izdajatelj je v imenu Misijonske družbe – lazaristov Dom sv. Jožef, sicer pa Prijatelj želi povezovati bolne, invalidne, starej­še in seveda svojce, prijatelje le teh in vse ljudi, ki želijo v sebi negovati čut za bolne, ki izvira iz naše vere. Gre za pomembno krščansko in človeško po­slanstvo, ki ga moramo gojiti vsi.

Oktobrsko, jubilejno številko Prijatelja, so natisni­li v več izvodih, ki jih bodo brezplačno razposlali po različnih ustanovah in župnijah, tako tistih, ki še Prijatelja nimajo naročenega, kakor tudi tistih, ki ga imajo.

Dodatne informacije dobite na e-naslovu: [email protected]