Romanje bolnikov, invalidov in ostarelih na Brezje

15.6.2024 Brezje Bolnik, Karitas

V soboto, 15. junija 2024, bo na Brezjah potekalo 56. romanje bolnikov, invalidov in ostarelih. Pred sveto mašo, ki bo ob 10. uri, bo možnost za skupno molitev. Romanje bo letos vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore. Organizator srečanja je revija Ognjišče in Slovenska karitas. Udeležence bodo na dogodku spremljali prostovoljci mlade Karitas, skavti in prostovoljci Malteške pomoči. Radio Ognjišče bo neposredno prenašal sveto mašo, da bodo z dogajanjem duhovno povezani tudi tisti, ki se zaradi bolezni ne bodo mogli udeležiti dogodka.

Romanje je iz skromnih začetkov prešlo v narodni dan bolnikov, ki vsako leto na Brezje privabi več tisoč bolnih in starejših. Lani se je romanja udeležilo 3.500 udeležencev. Mnogi, tako udeleženci kot prostovoljci celo leto pričakujejo ta dogodek. To je dan veselja, srečanja, prijateljstva in radosti nad življenjem. Duhovna obogatitev in iskreni odnosi presežejo vse omejitve starosti in bolezni.

Romanje je začel takratni urednik Ognjišča msgr. Franc Bole, ki je ob obiskih invalidov spoznal, da so ti velikokrat osamljeni. Želel jim je omogočiti odhod na romanje. Hkrati je želel, da mladi sodelujejo na tem romanju kot pomočniki bolnikom.

Vsakoletno romanje na Brezje je le ena od oblik skrbi Karitas in župnij za bolnike, invalide in ostarele. Skozi leto so sodelavci in prostovoljci Karitas pozorni do več kot 39.000 starejših z obiski in pogovorom ter srečanji. Želimo, da vsak človek začuti, da je nekomu mar zanj in da je kdo pripravljen pomagati ne le z materialom pač pa tudi s pozornostjo, podarjenim časom.

Vabimo vas, da se nam v soboto pridružite, se srečate s starejšimi, bolnimi in invalidi ter razširite sporočilo veselja in hvaležnosti starejših.

Toplo vabljeni!

Več informacij: Slovenska karitas