S pesmijo in plesom slavimo Gospoda

7.9.2012 Kančevci
Dom duhovnosti Kančevci Dom duhovnosti Kančevci

V Domu duhovnosti Kančevci bo od petka, 7. do nedelje, 9. septembra 2012, potekal seminar, na katerem bodo udeleženci odkrivali, kako Gospoda slaviti s pesmijo in plesom. Program bosta vodila br. Marko Senica OFMCap in gospa Ruth Müller – Wick.

Gospod je ljudem podaril sposobnost, da pojejo, igrajo instrumente in plešejo, zato je to lahko tudi priložnost za njegovo slavljenje.

Ples v krogu in meditacija sta vaji, ki sta v pomoč pri globokem srečanju človeka in Boga. Duhovna vsebina pesmi povezuje z Bogom. Koraki in geste ob glasbi usmerjajo pozornost na telo in dušo, kar prinaša umirjenost. Plesni koraki so vodeni, zato se jih vsak zlahka nauči.

V program sta vključeni tudi maša in meditacija v tišini, kar pomaga pri vzpostavljanju odnosa z Bogom oz. pri odpiranju Božji navzočnosti. Udeleženci se po programu v običajne življenjske tirnice vračajo okrepljeni in blagoslovljeni.


Dodatne informacije dobite v Domu duhovnosti Kančevci, tel. 02/554–11–38, GSM: 041/780–109 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].