Sakralni koncert - Mozart

23.1.2019 ob 19:00 Celje Kultura, Cerkvena glasba

Dom sv. Jožef Celje vabi na Sakralni koncert – Mozart, ki bo v sredo, 23. januarja 2019, ob 19. uri, v cerkvi Sv. Jožefa Celje.

Igrali bodo priznani slovenski glasbeniki Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, ki bodo predstavili priljubljene Mozartove sakralne skladbe v sestavu orgel s komornim ansamblom in sopranom.


Matej HAAS, prva violina
je koncertni mojster orkestra Salzburška filharmonija in hkrati poučuje kot asistent za predmet violina na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Sodeluje z mnogimi orkestri, ansambli in solisti širom Evrope.

Vivijana ROGINA, druga violina
je študentka drugega letnika violine v razredu prof. Vasilija Meljnikova na ljubljanski Akademiji za glasbo. Sodeluje na številnih koncertih tako v Sloveniji kot tujini (Kitajska, Hrvaška...). 

Gea PANTNER, viola
je študij viole dokončala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Mileta Kosija, redno deluje kot violistka simfoničnega orkestra RTV Slovenija, poleg tega pa v mnogih zasedbah uspešno koncertira po Sloveniji in tujini. 

Sebastian BERTONCELJ, violončelo
je eden najvidnejših mladih slovenskih violončelistov, večkratni zmagovalec mednarodnih tekmovanj za čeliste, koncertira po Evropi, študiral je v razredu prof. Miloša Mlejnika na ljubljanski Akademiji za glasbo, trenutno pa se izpopolnjuje na akademiji Mozarteum v Salzburgu.

Jernej ROTAR, rog
je študent 2. letnika (glasbilo rog) v razredu prof. Boštjana Lipovška na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Meta PIRC, flavta
že med obiskovanjem Konservatorija za glasbo v Ljubljani kot izjemen talent hkrati študira flavto na Univerzi za glasbo v Gradcu v Avstriji. Kot solistka in ansambelska glasbenica je sodelovala že v številnih koncertnih projektih, tudi kot članica priznanega dunajskega simfoničnega orkestra Wiener Jeunesse-Orchester.

Polona PLAZNIK, sopran
študira solopetje v razredu prof. Matjaža Robavsa na Akademiji za glasbo v Ljubljani, nase pa je opozorila tako z nagradami na pevskih tekmovanjih kot tudi v vlogi solistke z raznimi ansambli in simfoničnim orkestrom v Sloveniji in tujini.

Klara MLAKAR, orgle, orgelska improvizacija
je študentka kompozicije v razredu prof. Marka Mihevca na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Hkrati zelo uspešno obiskuje tudi predmet orgle pri Daliborju Miklavčiču v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani. 

Dalibor MIKLAVČIČ, 
vodstvo ansambla in orgelski basso continuo
na Akademiji za glasbo v Ljubljani poučuje predmete orgle, komorna glasba z bassom continuom, improvizacija, generalni bas, itd. Študiral je na Dunaju in v Milanu, poučeval je predmet orgle na Univerzi za glasbo v Gradcu/Avstrija, koncertiral je v 22 državah Evrope in v Aziji.


Pripete datoteke:

Mozart sakralni koncert, Dalibor Miklavčič.pdf