Seminar z naslovom S pesmijo in plesom slavimo Gospoda

7.6.2013 Kančevci Duhovni program
Dom duhovnosti Kančevci Dom duhovnosti Kančevci

V Domu duhovnosti Kančevci bo od petka, 7. do nedelje, 9. junija 2013 potekal seminar z naslovom S pesmijo in plesom slavimo Gospoda, vodila pa ga bosta br. Marko Senica OFMCap in Ruth Müller – Wick.

Udeleženci bodo odkrivali, kako slaviti Gospoda tudi s pesmijo in plesom. Gospod nam je podaril tudi sposobnost, da pojemo, igramo instrumente in plešemo. Zato lahko tudi z njima slavimo Gospoda.

Ples v krogu in meditacija sta vaji, ki sta v pomoč globokemu srečanja človeka in Boga. Duhovna vsebina pesmi nas povezuje z Bogom. Koraki in geste ob glasbi usmerjajo pozornost na telo in dušo, kar prinaša umirjenost. Plesni koraki so vodeni, zato se jih vsak zlahka nauči. Potrebna so udobna oblačila (trenirka), zaprti copati z mehkim podplatom.

Sestavni del programa sta tudi evharistija in meditacija v tišini, kjer se odpiramo Božji navzočnosti. Tako okrepljeni in blagoslovljeni stopamo nazaj na življenjsko pot.


Dodatne informacije dobite v Domu duhovnosti Kančevci po tel. št. 02/554–11–38 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].