Sestanek izseljeniških duhovnikov v Strunjanu

9.11.2023 Strunjan Zamejci in izseljenci

Od ponedeljka, 6., do četrtka, 9. novembra, so izseljeniški duhovniki, ki delujejo po različnih državah Evrope, zbrani v Strunjanu v pastoralnem domu Stella Maris, kjer razpravljajo o novih izzivih pastorale med Slovenci v Evropi.

Ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik, ki je pri Slovenski škofovski konferenci odgovoren za pastoralo Slovencev po svetu, je pri sveti maši posebej poudaril pomen pristne bratske skupnosti med duhovniki in se prav vsem zahvalil za zvesto in navdušeno oznanjevanje evangelija med rojaki. Odločilnega pomena je, tako škof Jamnik, da imamo radi ljudi, h katerim smo poslani, in jih vključujemo v dejavno pastoralno sodelovanje.

Sejo izseljeniških duhovnikov vodi novi predsednik Zveze slovenskih izseljenskih duhovnikov, diakonov in pastoralnih sodelavcev v Evropi Izidor Pečovnik, ki je bil v letošnjem oktobru umeščen kot župnik za slovensko skupnost v Münchnu. Pri vodenju tokratnega dogodka mu pomaga podpredsednik David Taljat, ki deluje v slovenski skupnosti v Švici.

Vir novice: Družina