Škof Jamnik bo sprejel florista, ki bosta za veliko noč krasila baziliko sv. Petra v Vatikanu

15.4.2014 ob 11:00 Ljubljana Škofija Ljubljana, Velika noč
dr. Sabina Šegula ter Peter Ribič ob svojem delu za Božič 2013 dr. Sabina Šegula ter Peter Ribič ob svojem delu za Božič 2013

Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik bo v torek, 15. aprila 2014, ob 11.00 v prostorih ljubljanske nadškofije na Ciril-Metodovem trgu 4 v Ljubljani sprejel Petra Ribiča in dr. Sabino Šegula, ki bosta za veliko noč krasila baziliko sv. Petra v Vatikanu. Ob tej priložnosti bo potekal tudi uradni sprejem in novinarska konferenca.

Od leta 2010 dalje dr. Sabina Šegula ter Peter Ribič sodelujeta pri krasitvi bazilike Svetega Petra v Vatikanu. Sprva le za velikonočne praznike, z lanskim letom pa je prišlo povabilo za sodelovanje tudi pri božični krasitvi. Vsa zgodba se je pričela po poslani prošnji na Veleposlaništvo RS pri Svetem sedežu, ki je celotno zadevo izpeljalo in uredilo komunikacijo z governatoratom države Vatikan. Dr. Šegula in Peter Ribič od vsega začetka sodelujeta z vatikanskimi vrtnarji pri krasitvi oltarnega dela v notranjosti bazilike, pri čemer jima le-ti pustijo povsem proste roke pri kombiniranju barv in različnih struktur v cvetličnih kompozicijah. Za vsakokratni praznik izdelata približno 60 metrov dekoracije, ki jo pred samim praznikom namestijo v oltarnem delu bazilike. Dekoracija obsega aranžmaje okrog Berninijevih stebrov nad oltarjem, ograjo nad kripto ter sam oltarni del.

Veseli smo, da sta naša sodelavca Peter Ribič in dr. Sabina Šegula dobila ponovno (že četrto) povabilo iz Vatikana za velikonočno krasitev bazilike sv. Petra. To je lepa promocija Slovenije, Gorenjske, njiju pa tudi Biotehniškega centra Naklo in tudi potrditev našega dobrega in strokovnega dela. Za letošnje sodelovanje smo se povezali tudi z ljubljansko nadškofijo, ki nam je pomagala pri nastanitvi v Rimu. Pred odhodom bo učitelja Petra Ribiča in dr. Sabino Šegulo sprejel tudi škof Jamnik.

Opis krasitve

Besedilo je pripravila in posredovala vodja promocije Biotehniškega centra Naklo Majda Kolenc Artiček.