Škof Jamnik obiskal dom starejših občanov v Štepanji vasi

26.12.2023 Ljubljana Božič, Škofija Ljubljana

Vtorek, 26. decembra, je bilo v Štepanji vasi posebej slovesno, saj so obhajali god zavetnika župnijske cerkve, sv. Štefana.

Po dopoldanski sveti maši je bilo še posebej doživeto božično srečanje in maša v domu starejših. Škof Jamnik je skupaj z župnikom Matejem Štravsom najprej obiskal stanovalce doma, sledilo je praznično bogoslužje. Škof je v pridigi poudaril, kako nas novorojeno Dete v jaslih objema s svojo milino, nam podaja roki, da bi v življenju hodili z Njim, da bi doživeli Njegovo nežnost in milino, predvsem pa, da bi čutili, kako v življenju nikoli in nikdar nismo sami.

Škof Jamnik se je posebej zahvalim bratom kapucinom, ki s takšno ljubeznijo in požrtvovalnostjo skrbijo za vse varovance doma, prav tako pa tudi vsem zaposlenim in gospe Tatjani, delovni terapevtki, ki je vse lepo pripravila za sveto mašo. O srečanju z gospo Frančiško Keše je povedal:

»Čisto posebno in enkratno doživetje je bilo, ko sem med pozdravom miru prišel h gospe Frančiški, ji voščil blagoslovljen božič in srečno novo leto. Preden sem sklenil voščilo, je veselo in polna pričakovanja vzkliknila: 'Leta 2024 bom 13. julija stara 105 let. Hvaležna sem Bogu in Mariji Pomagaj. Škof Bonaventura me je krstil v Črnomlju.'«

Po maši je škofu in vsem zbranim povedala še nekaj več o svoji življenjski poti, ki je bila polna križev, pa tudi mnogih lepih doživetij. Škof Jamnik:

»Sam osebno in vsi prisotni pri maši smo bili navdušeni nad tako pristnim in iskrenim veseljem do življenja. Iskrena hvaležnost, Frančiškine oči, ki so žarele od radosti, vse to je bilo čudovito pričevanje, ki na edinstven način govori o neizmernem čudežu življenja.«

Kako nas dobri Bog vedno znova preseneča, tokrat po gospe Frančiški in njeni otroški radosti v pričakovanju 13. julija 2024, ko bo obhajala 105. rojstni dan.

Vir novice: Družina