Škofa Saje in Bizjak na srečanju z Vojaškim in Policijskim vikariatom

6.10.2022 Postojna Vojaški vikariat
Foto: Vojaški vikariat Foto: Vojaški vikariat

V četrtek, 6. oktobra 2022, je v postojnski vojašnici potekalo srečanje med pripadniki Vojaškega in Policijskega vikariata ter škofoma msgr. dr. Andrejem Sajetom in msgr. dr. Jurijem Bizjakom. V imenu vikariatov je škofa pozdravil Vojaški vikar Matej Jakopič, ki je izrazil namero, da pripadniki vikariatov prejmejo usmeritve s strani cerkvenih dostojanstvenikov, da bi resnično delali za Božje kraljestvo.

Škof, ki je poleg tega, da je predsednik Slovenske škofovske konference, zadolžen tudi za delo vikariatov, je vsem zbranim predstavil pomen poslušanja – najprej drug drugega, samega sebe in na koncu Svetega duha. Opozoril je, da prihaja do sprememb v družbi in s tem povezanimi krizami, ki kličejo po razmisleku. Izrazil je, da so vsi zaposleni v vikariatih posebno poklicani k duhovni opori ljudem. Zato morajo skrbeti za lastno duhovno trdnost, katero omogoča le odnos z Bogom.

Srečanja sta se udeležila tudi koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak, ki je za pripadnike vikariatov pripravil predavanje z naslovom Liturgija in strategija ter zastopnik evangeličanskega škofa Filo Geza.