Škofijska Karitas Celje obdarovala socialno najšibkejše

31.12.2019 Karitas, Škofija Celje

Sodelavci Karitas v celjski škofiji so v zadnjih tednih z osnovnimi živili, higienskimi pripomočki in nekaterimi priboljški pomagali 1.190 socialno ogroženim družinam. Živila so kupili iz lastnih sredstev, ki jih zberejo na Škofijski in župnijskih Karitas. 

Poleg tega so v zadnjih treh mesecih med socialno ogrožene razdelili 8.935 kg jabolk slovenskih pridelovalcev. Pomagali so tudi sv. Miklavžu, da je obdaril 2.845 otrok in 582 ranljivih posameznikov, med njimi tudi brezdomce in osebe z motnjo v razvoju ali težjo boleznijo. 

Sodelavci župnijskih Karitas so v dneh pred božičem na domu ali v domovih za starejše obiskali in obdarili 3.276 starejših in osamljenih. V sodelovanju z Zavodom Celeia Celje, RTA agencijo in številnimi donatorji - podjetji in gospodarstveniki, so pred prazniki z darilnimi boni za nakupovanje v mestu obdarili 712 socialno šibkih otrok, starejših in posameznikov. Skupna vrednost podarjenih bonov znaša 28.480 EUR.

Ob Miklavžu so pričeli z akcijo Nasmeh upanju, v kateri zbirajo sredstva za nadaljnjo pomoč socialno ogroženim in dolgotrajno bolnim otrokom.

Dodatne informacije in pojasnila: Matej Pirnat, GSM: 051 658 133, e-mail: [email protected]