Škofijska karitas Ljubljana praznuje 30-letnico delovanja

29.6.2020 Slovenija Karitas, Dobrodelnost

Sodelavci in prostovoljci Škofijske karitas Ljubljana letos praznujejo 30-letnico delovanja, ki ne bi bilo mogoče brez podpore darovalcev. Z njihovo pomočjo pomagajo socialno ogroženim družinam, otrokom, posameznikom, starejšim in bolnim s prehranskimi paketi ter s plačilom položnic za osnovne življenjske stroške. 

V ta namen so pred leti začeli z novo akcijo zbiranja sredstev Zrno do zrna. Pri tem jim je na pomoč priskočila časopisna hiša Delo in omogočila brezplačno vlaganje položnic v časopisa Delo in Slovenske novice. 

Za letošnje Zrno do zrna so za geslo izbrali verz Ivana Minattija »…nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se, lačna, nasiti bližine…«, ki še kako velja v teh kriznih časih, ko mnogi potrebujejo ne le materialno pomoč, temveč tudi našo bližino, »…ki zna pogledati v oči in v njih razbrati stisko, ki si upa pogledati v obraz in na njem razbrati brazde bolečine in osamljenosti. Potrebuje bližino, ki poišče odgovore. Bližino, ki ne rešuje vseh vprašanj sveta, ampak naredi dobro tistemu, ki ga ima pred seboj, ki potrebuje roko na rami…«, kot je v nagovoru darovalcem zapisal ljubljanski nadškof msgr Stanislav Zore. 

Zgibanke Zrno do zrna so bile priložene časopisoma Delo in Slovenske novice v soboto, 27.6.2020. Vsem, ki boste izkazali podporo, bomo zelo hvaležni. Besede zahvale pa je darovalcem namenil tudi nadškof: »Zahvaljujem se tudi vsem vam, ki boste s svojim darom za potrebe Karitas dovolili, da vam ti neznani bližnji naslonijo roko na vašo ramo in se boste eni in drugi nasitili bližine. Naj vas Bog obilno blagoslovi.«

 

Škofijska karitas Ljubljana