Škofijsko molitveno srečanje bogoslužnih sodelavcev

9.2.2014 Murska Sobota Škofija Murska Sobota
Molitveno uro pred Najsvetejšim je vodil škof dr. Peter Štumpf Molitveno uro pred Najsvetejšim je vodil škof dr. Peter Štumpf

V nedeljo, 9. februarja, so se v murskosoboški stolnici srečali bogoslužni sodelavci iz župnij murskosoboške škofije. Molitveno uro pred izpostavljenim Najsvetejšim je vodil škof dr. Peter Štumpf. V uvodu je udeležence pozdravil stolni župnik Goran Kuhar in poudaril namen srečanja, ki predstavlja molitveno pripravo na škofijski misijon. K temu je v svojem nagovoru zbrane povabil tudi g. škof: "Prosimo Boga za pomoč. V ta namen imate natisnjeno molitev, ki jo lahko molite po prošnjah vernikov ali pred ali pa ob koncu svete maše, oziroma pri čaščenju Najsvetejšega. Prosim, da to molitev molite tudi doma.« Bogoslužnim sodelavcem se je zahvalil za njihovo služenje: "Vaša služba pri bogoslužju ni nič drugega kot pričevanje, da imate značaj, kot ga ima Bog. Bogoslužje je namreč kraj, kjer se Bog srečuje z ljudmi osebno in učinkovito. V bogoslužju se Božja noga dotika zemlje. V bogoslužju se Božje srce odpira za izlitje neizmerne ljubezni v naša srca. Bogoslužje je torej edinstveno srečanje Boga z nami."

V nadaljevanju je g. škof izpostavil služenje in sočutje do ubogih in socialno najšibkejših med nami. V ta namen je predstavil Lazarjev dom, ki "bi naj pomenil dodatno priložnost, da našo vero globaliziramo s tem, da se sklonimo pred skrajno ubogimi in v njih spoznamo Jezusa."

V molitveni uri so se spomnili tudi na Božjega služabnika duhovnika Danijela Halasa in molili za njegovo beatifikacijo.

Srečanje že tradicionalno poteka drugo nedeljo v februarju pod vodstvom škofijskega odbora za bogoslužne sodelavce pri Pastoralni službi. Nanj so povabljeni bogoslužni sodelavci: bralci Božje besede, izredni delivci obhajila, pevci, organisti, zborovodje, krasilci cerkva, mežnarji, zvonarji, ... skratka vsi, ki z opravljanjem svojega poslanstva pomagajo sooblikovati bogoslužje.

Iskrena hvala dr. Julki Nežič, voditeljici odbora za bogoslužne sodelavce, ki je pripravila molitveno uro. Hvala organistki s. Barbari Poredoš HMP za orgelsko spremljavo. Hvala vsem, ki ste si vzeli čas in se tega molitvenega srečanja udeležili. Bog plati za vaše pričevanje.

Škofov nagovor

Fotografije

Besedilo in foto: Klavdija Dominko

Več informacij dobite na Pastoralni službi murskosoboške škofije: [email protected]