Slovenska karitas in RTV Slovenija pripravljata 33. dobrodelni koncert Klic dobrote

27.11.2023 Celje Glasba, Karitas, Solidarnost
Foto: karitas.si Foto: karitas.si
Slovenska karitas in RTV Slovenija v sredo, 29. 11. 2023 ob 20.00, pripravljata 33. dobrodelni koncert Klic dobrote za slovenske družine v stiski v Dvorani Golovec v Celju, z neposrednim prenosom na TV SLO 1, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče.
 
Z današnjim dnem vstopamo v Teden Karitas, ki nas bo letos nagovarjalo z geslom »Upanje za vse«, ki je tudi letošnja vodilna misel dobrodelnega koncerta Klic dobrote. Večina posameznikov, ki se obrne na Karitas, se znajde v izjemno težkih okoliščinah, pogosto zaradi pomanjkanja materialnih sredstev, velikokrat pa tudi v duhovni, čustveni stiski. Paket pomoči, ki ga ponuja Karitas, ne predstavlja zgolj materialne podpore, ampak je hkrati vstopnica v odnos, v katerem se lahko celijo rane življenja. Slovenska karitas nas tokrat ponovno vabi, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter prispevamo svoj prispevek.
 
V sredo, 29. novembra, bosta RTV Slovenija in Slovenska karitas skupaj z vami prinašali upanje družinam v stiski. Pripravljamo dobrodelni koncert Klic dobrote, na katerem želimo na odru v Celju skupaj s številnimi glasbeniki, prostovoljci Karitas in z vašo dragoceno pomočjo zbrati sredstva za družine v stiski. Finančna sredstva, zbrana na dobrodelnem koncertu in spremljajočih akcijah Karitas v mesecu decembru, so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer vsako leto pomagamo več kot 22.000 družinam v stiski. Vrata Karitas so ljudem odprta na 445 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta več kot 9.700 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.
 
»Upanje za vse« je geslo Tedna Karitas in Klic dobrote je osrednji dogodek tedna, s katerim prinašamo upanje v domove slovenskih družin v stiski. Koncert bo potekal v sredo, 29. novembra 2023, v dvorani Golovec v Celju. V neposrednem prenosu ob 20. uri ga lahko spremljate na 1. programu TV Slovenija, 1. programu Radia Slovenija in Radia Ognjišče ali prek spleta na www.rtvslo.si.