Slovenska karitas soorganizira dobrodelno kolesarjenje #CyclingForUkraine

24.5.2024 Ljubljana Karitas, Solidarnost
Foto: karitas.si Foto: karitas.si

Slovenska karitas v sodelovanju z veleposlaništvom Republike Poljske in veleposlaništvom Ukrajine v Sloveniji, ki v sklopu svetovnega dneva kolesarjenja v nedeljo 26. maja 2024 v Ljubljani, organizirata dobrodelno kolesarjenje #CyclingForUkraine, zbira sredstva za pomoč Ukrajini.

Za solidarnost z Ukrajino bodo kolesarili predvsem predstavniki diplomatskega zbora, njihove družine in prijatelji. Pot se začne ob jezeru Koseze ob 10:30 in konča ob Rekreacijskem centru Mostec ob 12:30.

Slovenska karitas ob tem dogodku spodbuja tudi vse Slovence odprtega srca k darovanju sredstev za humanitarno pomoč Ukrajini, kjer so stiske ljudi še velike in je osnovna pomoč še vedno potrebna, pomoči od zunaj pa prihaja vse manj. Zbrana sredstva bo namenila lokalni Karitas v Ukrajini za nujno humanitarno pomoč najbolj ranljivim prebivalcem na območjih v bližini frontne linije in notranje razseljenim, katerih število se v zadnjem času zopet povečuje. Slovenska karitas, ki je do sedaj s pomočjo darovalcev in Ministrstva za zunanje in evropske zadeve RS Ukrajini namenila 4,4 milijona evrov pomoči, želi še naprej ostati blizu ljudem v Ukrajini.

Darovi se zbirajo na: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Namen: Pomoč Ukrajini, Sklic: SI00 870 in preko SMS sporočila UKRAJINA5 ali UKRJINA10 na 1919. Iz srca HVALA!