Slovenska karitas začenja z božično – novoletno akcijo ZAupanje

23.12.2023 Ljubljana Karitas, Solidarnost

Slovenska karitas v sklopu pomoči družinam in posameznikom v Sloveniji letos v drugi polovici decembra že 19 leto začenja z božično – novoletno akcijo ZAupanje. Zbrana sredstva so namenjena pomoči gospodinjstvom ob večjih stiskah.

V obdobju 19 let je Karitas s to akcijo rešila 360 večjih in težjih stisk po vsej Sloveniji in skupaj razdelila 776.405,86 EUR pomoči. Iz velikega števila rešenih pomoči lahko razberemo, da je bila več kot polovica vseh stisk povezanih z urejanjem pogojev za bivanje in večjimi nesrečami, predvsem požari in posameznimi plazovi. Četrtino vseh rešenih stisk je predstavljala pomoč invalidom in bolnim otrokom z opremo in pripomočki, preostala slaba četrtina vseh pomoči pa je predstavljala pomoč z gospodinjskimi aparati, daljšim plačevanjem najnujnejših položnic. Prejemniki pomoči se pogosto soočajo s podobnimi izzivi, kot so nizki prihodki, skromne pokojnine, zdravstvene težave in invalidnost. Gospodinjstva z enim posameznikom ali družinami z otroki se zaradi teh okoliščin pogosto znajdejo na tleh, brez možnosti za razvoj in pozitivne spremembe. V odhajajočem letu je bilo rešenih 26 večjih stisk, od tega 7 z dobrodelno akcijo Tednika Družina in Martina Goloba ob prodaji njegove knjige. Ostale pa z darov posameznih darovalcev. Hvaležni vam bomo za vašo podporo in pomoč družinam v Sloveniji, da skupaj lajšamo in pomagamo pri reševanju težjih stisk in jim omogočili, da dolgoročno rešijo svoje težave in sami poskrbijo za svojo prihodnost. Svoje delo nadaljujemo v duhu gesla, ki nas spremlja že od začetka: "Z vašim zaupanjem za upanje ljudi v stiski!"

Življenjske zgodbe in stiske teh družin in posameznikov, ki so prejele pomoč preko sklada ZAupanje, so objavljene na http://www.karitas.si/zaupanje.

Svoj prispevek pa lahko prispevate na:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR : SI56 0214 0001 5556 761
BIC banke: LJBASI2X
Koda namena: CHAR Sklic: SI00 904
Namen: ZAupanje
 
SMS sporočilo: UPANJE5 na 1919 ali UPANJE10 na 1919 in prispevali boste 5 EUR ali 10 EUR. Prispevate lahko uporabniki Telekom Slovenije, Telemach, T-2 in A1.

Ob tem se vam zahvaljujemo za vso vašo dolgoletno podporo tej akciji, ki je številnim družinam po vsej Sloveniji olajšala ali rešila težke stiske.