Slovenska šola za animatorje

28.9.2016 Cerkev na Slovenskem Duhovni program, Izobraževanja, Mladi, Šola, Cerkev na Slovenskem
Slovenska šola za animatorje Slovenska šola za animatorje

Slovenska šola za animatorje motivira in usposablja kristjane za vodenje in delo prvenstveno v skupini otrok in/ali mladih v Cerkvi na temelju vzgojno pastoralnega modela. Pomaga jim odkrivati in razvijati animatorstvo kot svojo poklicanost in poslanstvo v Cerkvi ter spodbuja povezanost med njimi.

Objavljeni so jesenski termini usposabljanj:

  • Program ABC ANIMIRANJA je namenjen srednješolcem, (bodočim) animatorjem. Poteka v okviru dveh vikendov, kjer animatorji aktivno vstopajo v vsebine o animiranju, animatorju, skupini, načrtovanju in župniji, se učijo življenja v skupnosti in odkrivajo svoje animatorsko poslanstvo.ABC ANIMIRANJA – 1. vikend usposabljanja za mlade, ki so se že srečali z animiranjem.

14. 10. – 16. 10. 2016, Sveta Gora pri Novi Gorici

ABC ANIMIRANJA – nadaljevalni vikend usposabljanja za mlade, ki so se že srečali z animiranjem.

11. 11. – 13. 11. 2016, lokacija bo objavljena naknadno


  • Program ŠOLE ZA ANIMATORJE POMOČNIKE je namenjen osnovnošolcem po birmi, ki vstopajo na svojo pot animatorstva. Poteka v okviru enega vikenda. Na njem udeleženci aktivno spoznavajo življenje in delo v skupini, svoje talente in se srečajo z likom animatorja pomočnika. Preko programa vstopajo v svet animatorstva in se navdušujejo zanj.

ŠAP JAZ – prvo usposabljanje, namenjeno osnovnošolcem v 8. in 9. razredu, ki si želijo izvedeti več o animiranju.

11. 11. – 13. 11. 2016

ŠAP TI – usposabljanje, namenjeno osnovnošolcem v 8. in 9. razredu, ki si želijo izvedeti več o animiranju.

2. 12. – 4. 12. 2016


"Preden sem se sam prvič udeležil usposabljanja Slovenske šole za animatorje (SŠA), si nisem predstavljal kaj naj pričakujem in je moja misel bila predvsem usmerjena na to, da mi ne more škoditi, če se ga udeležim. Po končanem usposabljanju je bilo moje mnenje precej drugačno, kajti izvedel sem veliko novega, kar mi še danes pride zelo prav, hkrati pa sem spoznal ogromno čudovitih ljudi, ki se ukvarjajo s podobnimi aktivnostmi in imajo veliko izkušenj in ki so vedno pripravljeni pomagati. SŠA mi je dala znanje, ampak dala mi je tudi prijatelje na katere vem, da se lahko zanesem. Danes, ko kar nekaj let po mojem prvem usposabljanju gledam na SŠA z drugega zornega kota, si želim, da bi vse to in še več, kar sem sam dobil, imeli priložnost dobiti tudi sedanji udeleženci usposabljanj.

Pridružite se nam in ne zamudite priložnosti, da bi širili svoja znanja, izkušnje in seveda  tudi krog prijateljev." Peter Knific, nacionalni koordinator SŠA

Več informacij dobite na spletni strani: http://skam.si/izobrazevanja/formacija/slovenska-sola-za-animatorje/ ali pri nacionalem koordinatorju Petru Knificu preko [email protected]