Šmarnično branje 2022

Slovenski katehetski urad po pooblastilu Slovenske škofovske konference za leto 2022 skupaj s Celjsko Mohorjevo družbo pripravlja:

– šmarnice za otroke z naslovom Marija ima rada vse otroke avtorice Špele Pahor in
– šmarnice za odrasle z naslovom Marija ima mnogo oblek avtorja p. Branka Petauerja.

Šmarnice za otroke Marija ima rada vse otroke nam v živahnih dialogih in pismih z vseh koncev sveta predstavijo življenje otrok v misijonih. Seznanijo nas s poslanstvom misijonarjev in nas hkrati vabijo, da bi prepoznali, kako nas »Bog res kliče tudi po ljudeh in vsakdanjih dogodkih«. In vse to z namenom, da naše »življenje postane dar za Boga«. S pomočjo šmarničnih nalog bomo letošnje spodbude vsak dan znova izročali naši nebeški Materi Mariji. K pogovoru o misijonih pa bo otroke spodbujala tudi družabna igra, ki jo bodo skozi mesec sestavili z zbiranjem dnevnih kartončkov.

Šmarnice za odrasle Marija ima mnogo oblek nas vabijo na romanje v različna romarska svetišča, kjer se srečujemo z raznolikimi upodobitvami Božje Matere. Nekatere so povezane s posebnimi dogodki ali zgodovino kraja, druge z ljubeznijo in hvaležnostjo molivcev, ki so z ustvarjanjem čudovitih Marijinih podob in pesmi izrazili svojo vdanost nebeški Kraljici. Naj bodo tudi za sodobnega človeka spodbuda, da »z večjo vero, ko stopi človek k Mariji, bolj ji odpre vrata svojega srca, da lahko deluje. Še lepše povedano, Marija vstopa v srce pred Jezusom, ga pripravi in pusti, da Jezus naredi čudež.«

– Knjiga za otroke Marija ima rada vse otroke
– Komplet 30 kartic in podlaga (gradiva bodo pripravljena glede na vaša naročila, oddana do 6. aprila 2022)
– Pohvala (format 17 cm × 24 cm)
– Knjiga za odrasle Marija ima mnogo oblek

Naročila in informacije:
Celjska Mohorjeva družba, Prešernova ulica 23, 3000 Celje, tel.: 03 426 48 00, e-pošta: [email protected]