Sožalje msgr. Andreja Glavana ob smrti metropolita Jovana

4.4.2014

Msgr. Andrej Glavan je v imenu Slovenske škofovske konference poslal sožalje ob smrti metropolita Jovana.

Svetemu Sinodu Srbske pravoslavne Cerkve

V četrtek 3. aprila 2014, sem prejel žalostno novico, da je metropolit Jovan zaključil svoje zemeljsko romanje in odšel k Očetu. Pri današnji sveti evharistiji sem se tako zahvalil za življenje in apostolsko poslanstvo pokojnega metropolita Jovana.

Svetemu Sinodu Srbske pravoslavne Cerkve ter vsem bratom in sestram v Jezusu Kristusu izrekam v imenu Katoliške Cerkve na Slovenskem globoko sožalje. Skupaj s škofi, duhovniki, diakoni, redovniki, redovnicami in Božjim ljudstvom Vam zagotavljam duhovno bližino ter molitveni spomin. Naj Gospod sprejme v svoje kraljestvo miru in radosti metropolita Jovana, ki smo ga poznali kot neutrudnega Božjega poslanca. Vsem, ki jih je njegov odhod prizadel, naj Bog podeli obilje tolažbe in milosti. S hvaležnostjo se bomo še naprej spominjali velikega pastirja, ki si je v težkem zgodovinskem obdobju prizadeval za zaupano čredo, da bi mogla živeti iz vere in pričevati za Kristusa Odrešenika. Zaupamo, da bo njegovo poslanstvo obrodilo sad evangelijskih vrednot v srbskem narodu.

Povezani v prošnji za Gospodovo usmiljenje za dušo pokojnega metropolita Jovana želim Svetemu sinodu darov Svetega Duha, predvsem tistim, ki jih Gospod kliče, da bi nadaljevali pastirsko vodenje Srbske pravoslavne Cerkve.

V veri v Vstalega Gospoda vas lepo pozdravljam!

msgr. Andrej Glavan

predsednik Slovenske škofovske konference