Srebrna diagonala Slovenije vabi k dobrodelnosti

4.6.2019 Slovenija Dobrodelnost, Radio Ognjišče

V sklopu praznovanja srebrnega jubileja Radia Ognjišče bodo sodelavci povezali Slovenijo v enem dnevu na kolesih. Začeli bodo 4. junija ob polnoči v naselju Hodoš ob meji z Madžarsko, zvečer pa končali v Kopru, od koder so se 5. junija 1994 prvič oglasili z radijskim programom. 

Celoten izziv bo konkretno dobrodelen, podprli bodo namreč družino z invalidnim Sašem, ki nujno potrebuje invalidom prilagojeno vozilo. Sašo se je rodil zdrav, pri dveh mesecih pa je zbolel za bakterijskim meningitisom, ki je pustil hude posledice tako na kognitivnem kot motoričnem razvoju. V štirinajstem letu ne vidi, ne hodi, ne govori in je popolnoma odvisen od pomoči najbližjih. V navezi s Slovensko Karitas že zbirajo darove v ta namen. Vabijo, da se jim pri tem dobrem delu pridružite. Svoj dar lahko oddate s pomočjo spletnega obrazca ali preko spletne banke na:
Slovenska Karitas
Kristanova ulica 1
TRR (Nlb): SI56 0214 0001 5556 761
Sklic: SI00 901
Namen: SREBRNA DIAGONALA

Več na: http://radio.ognjisce.si/sl/214/utrip/29866/

Pot, dolgo 300 kilometrov, bodo kolesarji opolnoči začeli v Hodošu, se ob 9.30 ustavili na Trojanah, opoldne pri Španu na Brezovici in ob 16. uri v Postojni. Srebrno diagonalo bodo sklenili s sveto mašo ob 19. uri  na Markovcu pri Kopru (župnijska cerkev sv. Marka), kjer se je v koprskem studiu pred 25 leti začel program. Somaševanje bo vodil koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak.  

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu [email protected]ter na telefonski številki 01 292 75 04.