Srečanje nemško govorečega škofovskega odbora za medije

13.10.2013 Ljubljana Evropa, Medij, Srečanje
Fotografija je ilustrativna - foto - Janez Platiše Fotografija je ilustrativna - foto - Janez Platiše

V Ignacijevem domu duhovnosti na Poljanah v Ljubljani bo od nedelje, 13. do torka, 15. oktobra 2013, potekalo letno srečanje nemško govorečega škofovskega odbora za medije. Srečanje tokrat gosti Slovenska škofovska konferenca, ki jo bosta kot člana omenjenega odbora zastopala murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf, predsednik Komisije za sredstva družbenega obveščanja pri SŠK in nekdanji generalni tajnik in tiskovni predstavnik SŠK dr. Andrej Saje.

Program

Udeleženci se bodo ozrli v preteklost in pogled osredotočili tudi v prihodnost. Delegati bodo spregovorili o medijskih izzivih, ki so v preteklem letu zaznamovali njihove dežele. Dotaknili se bodo poteka leta vere in praznovanja 50-letnice začetka drugega vatikanskega cerkvenega zbora (1962–1965) tako s teološkega, kot tudi medijskega vidika. Druga osrednja tema bo osredotočena na krizno komuniciranje.

V ponedeljek bodo udeleženci posveta obiskali založbo Družina, semeniško knjižnico in stolno cerkev sv. Nikolaja. Goste bodo sprejeli na Televiziji Slovenija. Ustavili se bodo na Radiu Ognjišče ter v Zavodu sv. Stanislava.