Srečanje predstavnikov Komisije za šolstvo pri SŠK z ministrom Turkom

6.9.2012 Ljubljana Šola
Minister Žiga Turk - vir - slomedia Minister Žiga Turk - vir - slomedia

Minister za izobraževanje, znanost, izobraževanje, kulturo in šport dr. Žiga Turk se je v četrtek, 6. septembra 2012, srečal s predstavniki Komisije za šolstvo pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK).

Predstavniki omenjene komisije so predstavili delovanje in posamezna stališča svojih članic, v nadaljevanju pa so se dotaknili odprtih vprašanj glede sofinanciranja zasebnega šolstva, participacije pri javnih razpisih, števila vpisnih mest za srednje šole in prilagoditve normativov in standardov za izvajanje izobraževanja po posebnih pedagoških metodah.

Minister je izrazil mnenje, da zasebne izobraževalne institucije bogatijo šolski prostor, zato ministrstvo s pozornostjo spremlja njihovo delo in v okviru zakona prispeva k reševanju izzivov, s katerimi se srečujejo.

Z ozirom na splošno zanimanje javnosti v zvezi z uvedbo varčevalnih ukrepov na področju šolstva, Komisija za šolstvo pri SŠK ponovno poudarja, da so zasebni vrtci in šole deležni iste usode, kot javni vrtci in šole, oz. so deležni vseh sprememb na področju zakonodaje in sprememb normativov, ki veljajo za javno šolstvo. Plače zaposlenih v zasebnih vrtcih in šolah so zakonsko vezane na plače zaposlenih v javnem šolstvu. Strokovni delavci, zaposleni v zasebnih vrtcih in šolah, so vladnih ukrepov deležni v enaki meri, kot zaposleni v javnih vrtcih in šolah.


Obvestilo za javnost, ki so ga o srečanju pripravili na Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.


Komisija za šolstvo pri SŠK