Srečanje za vse po izgubi ljubljene osebe

25.10.2015 ob 9:00 Ljubljana Duhovni program, Molitev

V Ignacijevem domu duhovnih vaj pri sv. Jožefu v Ljubljani bo v nedeljo, 25. oktobra 2015, od 9. ure srečanje za vse, ki so izgubili ljubljeno osebo pod geslom »Blagor žalostnim, kajti potolaženi bodo.« (Mt 5,4)

Ne glede na to, kje živimo, imamo z vsemi na tem planetu izkušnjo izgube nekoga ali nečesa, kar nam je blizu. Nekatere izgube nas prizadenejo bolj, druge manj. Nekaterih se zavedamo in jih predelamo tako, da žalujemo, drugih se ne zavedamo, a vseeno pustijo sledove v našem življenju. Veliko se nas ob srečanju z izgubo znajde v težavah, saj o žalovanju vemo zelo malo, dokler ne doleti nas samih.

Ko iz našega življenja nekdo ali nekaj odide, doživimo množico fizičnih, čustvenih in duševnih občutkov, na katere pogosto nismo pripravljeni. Pripravljeni pa nismo, ker je naša družba »negativne občutke« odrinila v stran. Zavedamo se, da v taki izkušnji potrebujemo prostor, kjer smo sprejeti in razumljeni, brez predsodkov in navodil, kako moramo žalovati.

Zato smo pripravili posebni dan za vse, ki žalujejo po izgubi ljubljene osebe, na katerem ne bo predavanj, bo pa druženje, pričevanje, izmenjava izkušenj in molitev.

Srečanje je namenjeno otrokom, mladostnikom in odraslim. Za varstvo najmlajših bo poskrbljeno.

Na tem nedeljskem srečanju bo tudi možno videti in doživeti, kako se lahko organizirajo skupina za žalujoče na župniji in kako se lahko čim bolje pomaga žalujočim.

Zaradi lažje organizacije so prijave zaželene do 23. oktobra 2015 na email: [email protected]; tel. 041 586 192.

Več informacij najdete na spletni strani.

 

Opozorilo: v nedeljo, 25. 10. 2015, poteka po ljubljanskih ulicah maraton, zato bo dostop do Ignacijevega doma možen le po Dolenjski cesti do Roške ceste, potem pa po Streliški do Ulice Stare pravde 11.