Stična diha v Slovenj Gradcu

19.10.2013 ob 17:00 Slovenj Gradec Mladina, Srečanje
Prihaja Stična mladih v malem Prihaja Stična mladih v malem

Letošnji festival Stična mladih, že 32. po vrsti, je potekal 21. septembra 2013 v Stični in ga je obiskalo več kot 6.000 mladih.

Želja vseh ustvarjalcev je, da bi udeleženci izkušnjo skupnosti in veselja ter Božje bližine, ki jo doživijo v Stični, prenesli v svoje vsakdanje življenje. Zato bodo tudi med letom organizirani dogodki na ravni župnij. V soboto, 19. oktobra 2013, bo prvo od treh tovrstnih srečanj, poimenovanih »Stična diha«. Potekalo bo v Elizabetinem domu v Slovenj Gradcu med 17. in 21. uro.

Na izbiro bodo pestre delavnice, v programu pa so še: nastop Pričevalcev, priložnost za molitev, možnost za sv. spoved, predizbor novega glasbenega festivala, ki ga pripravlja Radio Ognjišče ter koncert Stična banda. Poleg navedenega Stična diha omogoča prostor srečevanja in spoznavanja, deljenje izkušenj, krepitev povezanosti mladih v lokalnem okolju ter spodbudo za konkretno delovanje. Vabljeni, da se udeležite programa Stične diha in ponovno doživite mladostni utrip Cerkve na Slovenskem.  

Ustvarjalci Stične mladih, Društvo SKAM - Skupnost katoliške mladine