Stična mladih 2019

21.9.2019 Stična Duhovni program, Mladina, Stična mladih
Foto: sticna.net Foto: sticna.net

Letošnja Stična mladih bo potekala 21. septembra 2019 pod geslom Tukaj sem – zgodi se.

Vseslovensko srečanje katoliških mladih bo potekalo v soboto, 21. septembra, od 9.30 do 17.30. Ustvarjalci so za udeležence pripravili tri vsebinske programe, delavnice, športni turnir, sveto mašo, zaključni koncert, romanje na Stično mladih ... Geslo letošnje Stične mladih je »Tukaj sem, zgodi se!« (prim Lk 1, 38). Sveto mašo bo daroval mariborski nadškof msgr. mag. Alojzij Cvikl.

Program
Ob 9.00 se začne zbiranje udeležencev. Tako kot lansko leto bo začetek programa na osrednjem prireditvenem prostoru. Mladi se nato odpravijo na tri vsebinske programe. Program bo podrobno opisan v knjižici ter po novem tudi v mobilni aplikaciji.

Gostje
Na srečanju se bodo mladim na vsebinskih programih pridružili s. Katia Roncalli, priznana italijanska teologinja, dr. Milena Igličar, specialistka ginekologije, Toni Kukemberger,prejemnik nagrade za inovativni mladi kmet 2016, Simon Potnik, župnik v Slovenj Gradcu, Simon Purger, teolog in učitelj zgodovine, mag. Mojca Magdič, ustanoviteljica portal Katstik ter drugi gostje.

Priprava na srečanje
Na spletni strani www.sticna.net je dostopno gradivo za pripravo na Stično mladih.

Kako na srečanje?
Z avtobusom: Če nameravate priti v Stično z avtobusom, je obvezna prijava na sticna.net/z-avtobusom. Po prijavi boste prejeli gradivo za pripravo na avtobusu.

Z vlakom: Iz Ljubljane bo tudi tokrat peljal vlak v smeri proti Stični. Odhod vlaka je ob 7.34. Izhodna postaja je v Ivančni Gorici, od koder se pot nadaljuje peš.

V Stično že dan prej – romanje: V Stično se mladi lahko odpravijo že dan prej peš ali s kolesom. Peš bo možno romati iz dveh smeri: iz Litije (župnijska cerkev) ob 16.45 ter iz Trebnjega (železniška postaja) ob 16.00. S kolesom bo odhod iz Štepanje vasi (Ljubljana) izpred župnijskega doma ob 17.00. Za vse tri možnosti je obvezna prijava na spletni strani www.sticna.net.

Donacija
Če ste pripravljeni donirati za kritje stroškov, se vam organizatorji vnaprej iskreno zahvaljujejo. Podatki za donacijo:
KATOLIŠKA MLADINA
Jurčičev trg 2, 1000 Ljubljana
SWIFT: ABANSI2X
IBAN: SI56 0510 0801 6448 476
sklic: 001101
namen: Donacija Stična mladih 2019

Bog vam povrni za vaš dar!

Tudi na letošnji Stični mladih pričakujejo med 6.000 in 8.000 mladih.

 

Dodatne informacije so objavljene na spletni strani: www.sticna.net ali na e-naslovu: [email protected].