Sveta maša pred romanjem po rožnovenski poti

29.10.2022 Brezje Marija, Sprava
Sveto mašo bo daroval celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž - Foto: p. Ivan Rampre Sveto mašo bo daroval celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž - Foto: p. Ivan Rampre

V soboto, 29. oktobra 2022, ob 8.30 bo celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah daroval sveto mašo pred romanjem po rožnovenski poti.

Romanje po Rožnovenski poti Varuhi spomina na žrtve (po)vojnega zla v soboto pred praznikom Vseh svetih, 29. oktobra, organizirajo romanje po Rožnovenski poti. Romanje bodo pričeli s sveto mašo, ki jo bo ob 8.30 v baziliki Marije Pomagaj daroval celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž.

Pobuda Vseposvojitev je osnovana na nacionalni zbirki podatkov o smrtnih žrtvah med prebivalstvom na območju Republike Slovenije med drugo svetovno vojno in neposredno po njej, ki je rezultat dolgoletne zgodovinopisne in žrtvoslovne raziskave Inštituta za novejšo zgodovino Slovenije. Na seznamu, ki ga še urejajo, je trenutno 99 706 imen. 

Skupaj s skupino Vseposvojitev, ki jo sestavljajo Varuhi spomina, Prijatelji Rožnovenske poti v soboto, 29. oktobra, pripravljajo romanje po Rožnovenski poti. 
Romanje bodo začeli s sveto mašo ob 8.30 v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah. Sveto mašo bo daroval celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž. 
Pri sveti maši bodo sodelovali: organistka Vlasta Doležal Rus, bas baritonist Marcos Fink, baritonist Lucas Somoza Osterc in moški pevski zbor iz Vojnika pod vodstvom Emilije Kladnik Sorčan.

Več na: www.roznovenskapot.si.