Sveta maša za domovino pred praznikom dneva državnosti

23.6.2017 Ljubljana Cerkev v Sloveniji, Država, Molitev, SŠK
Foto: Tatjana Splichal Foto: Tatjana Splichal

Tradicionalno sveto mašo za domovino skupaj s slovenskimi škofi je v petek, 23. junija 2017, daroval ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore OFM. Zbrane je v pridigi nagovoril mariborski nadškof metropolit in podpredsednik SŠK msgr. Alojzij Cvikl.

K zahvalni maši za domovino so bili poleg vernikov povabljeni tudi predstavniki družbeno-političnega ter kulturnega življenja in diplomatskega zbora. Pri bogoslužju je sodelovala asistenca bogoslovcev Bogoslovnega semenišča Ljubljana, člani Vojaškega vikariata pri Slovenski vojski ter predstavniki Enote za protokol s kvintetom trobil orkestra Slovenske vojske.

Zbor Slovenske filharmonije - Academia philharmonicorum, pod vodstvom dirigentke prof. Martine Batič s solisti Monika Fele, sopran, Urška Bernik, alt, Robert Kožar, tenor ter Tomaz Stular, bas, je izvajal W. A. Mozart, Orgelsolo messe, KV 259. Na orglah je igrala Polona Gantar. Mašo je v živo prenašal Radio Ognjišče.

Iniciativa Molitev in post za domovino je organizirala duhovno pripravo na praznik ter so vodili 24-urno molitev pred sveto mašo.


Več fotografij z dogodka je na Facebook strani Slovenske škofovske konference.