Sveta maša za žrtve prometnih nesreč

18.11.2018 ob 10:30 Ljubljana Civilna družba, Molitev
Sveta maša za žrtve prometnih nesreč bo v ljubljanski stolni cerkvi sv. Nikolaja. Sveta maša za žrtve prometnih nesreč bo v ljubljanski stolni cerkvi sv. Nikolaja.
Sveta maša za žrtve prometnih nesreč bo 18. novembra 2018 ob 10.30 v ljubljanski stolni cerkvi sv. Nikolaja.
 
Pri maši bodo sodelovali ambasadorji zavoda Varna pot ter tako bodo obeležili svetovni dan žrtev prometnih nesreč in bodo svete maše potekale po celem svetu.

Tudi letos tretjo nedeljo v novembru, že tradicionalno dvanajstič, obeležujemo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč, pod sloganom Če bi ceste spregovorile. Gre za dan, ko se po svetu spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci.

Koordinator in nosilec aktivnosti v Sloveniji je Zavod Varna pot, ki k obeležitvi Dne povabi različne vladne in nevladne organizacije, lokalne skupnosti, izobraževalne institucije ter druge deležnike, ki soustvarjajo varno mobilnost. Številne aktivnosti bodo potekale med 12. in 18. novembrom 2018, po različnih slovenskih krajih. 

Slovenske ceste so od leta 1991 do 2018 zahtevale 7.435 življenj. Njim in njihovim bližnjim so pred 5. leti kot »Spomin v opomin« postavili osrednje Obeležje žrtvam prometnih nesreč

Obeležitev ob spomeniku žrtvam prometnih nesreč bo na Novih ljubljanskih Žalah v četrtek, 15. novembra 2018, ob 11. uri. 

Za dodatna pojasnila so na voljo na telefonski številki 05/99 55 022 (Anja Žurga – programska vodja in Tanja Wondra – vodja projekta) in elektronski pošti [email protected].