Sveti oče Frančišek napovedal molitveno bdenje pred začetkom 16. rednega zasedanja škofovske sinode

Foto: CTV Foto: CTV

Sveti oče je po nedeljski molitvi in blagoslovu 15. januarja 2023 spomnil, da bo od 18. do 25. januarja 2023 potekal teden molitve za edinost kristjanov, ter napovedal ekumensko molitveno bdenje v soboto, 30. septembra 2023, pred začetkom 16. rednega zasedanja škofovske sinode. Tudi tokrat sveti oče ni pozabil za mučeno ukrajinsko ljudstvo, saj je vse povabil naj mislimo nanje, jim pomagamo ter molimo zanje.

Dragi bratje in sestre, od 18. do 25. januarja bo potekal tradicionalni teden molitve za edinost kristjanov. Letošnja tema je povzeta po preroku Izaiju: »Učite se delati dobro, iščite pravico« (1,17). Zahvaljujemo se Gospodu, ki zvesto in potrpežljivo vodi svoje ljudstvo k polnemu občestvu, in prosimo Svetega Duha, naj nas razsvetljuje in podpira s svojimi darovi.

Pot edinosti kristjanov in pot sinodalnega spreobrnjenja Cerkve sta povezani. Zato ob tej priložnosti sporočam, da bo v soboto, 30. septembra, na Trgu svetega Petra potekalo ekumensko molitveno bdenje, v katerem bomo Bogu zaupali delo XVI. rednega zasedanja škofovske sinode. Za mlade, ki bodo prišli na vigilijo, bo ves ta vikend potekal poseben program, ki ga organizira Skupnost iz Taizéja. Odslej vabim brate in sestre vseh krščanskih veroizpovedi, da sodelujejo pri tem srečanju Božjega ljudstva.

Bratje in sestre, ne pozabimo na mučeno ukrajinsko ljudstvo, ki tako zelo trpi. Ostajajmo jim blizu z našimi mislimi, z našo pomočjo ter z našimi molitvami.