Svetovni dan mladih 2016

31.7.2016 Krakov (Poljska) Mladina, Svetovni dan

Od ponedeljka, 25. do nedelje, 31. julija 2016, bo v Krakovu na Poljskem potekal Svetovni dan mladih (SDM) pod geslom Blagor usmiljenim, kajti usmiljenje bodo dosegli (Mt 5,7). Vrhunec in sklep SDM bo nedeljska sveta maša, ki jo bo daroval papež Frančišek v krakovskem parku Błonia in na kateri pričakujejo dva milijona ljudi.

Od 20. do 25. julija 2016 bo potekal pred-program svetovnega dneva mladih, t.i. dnevi po škofijah. Vsaka škofija pripravlja za romarje, ki bodo prišli s celega sveta, poseben program.

Spoznavali bomo Poljsko kulturo, različne skupnosti, prebivalce; sprejele nas bodo gostiteljske družine. Tako se bodo tudi družine udeležile veselega praznovanja skupaj z mladimi s celega sveta. Vsaka škofija ima svoje posebno ime, vzeto iz Svetega pisma. Imena predstavljajo lokalno Cerkev in prav ta poseben del države, hkrati pa oznanja sporočilo, ki ga gostitelji želijo deliti z vsemi nami. Za imenom škofije se skriva tudi izkušnja Božjega usmiljenja, ki se je na tem območju dogodila v zgodovini Poljske. Prav zato se tudi celotna Poljska imenuje »Kamp Usmiljenja – Campus Misericordiae«.

Akreditacije za novinarje

Proces za pridobivanje novinarske akreditacije (radijsko, televizijsko in spletno poročanje) poteka preko spletne strani www.pope2016.com in se bo zaključil 24. junija 2016.

Za vprašanja in dodatne informacije: [email protected] ali na 040 690 077 (Špela Pucelj, koordinatorka). V kolikor se boste akreditirali, vas vljudno prosimo, da nam to sporočite na [email protected] (Tina Hočevar).

Krakov 2016: Svetovni dan mladih

Prijava in program

Več na spletni strani Skupnost katoliške mladine - SKAM.