Teden Karitas 2019 in 29. dobrodelni koncert Klic dobrote

Letošnji Teden Karitas bo potekal od 25. novembra 2019 do 1. decembra 2019. S Tednom Karitas bomo obeležili 29-letnico organizirane oblike delovanja Karitas v Sloveniji. V Tednu Karitas nas bo letos nagovarjalo geslo »Dobro iz vsakega srca« in nas vabilo najprej k sočutju, dobroti in konkretni solidarnosti z ljudmi v stiski. Vsako človeško srce je zmožno dobrote in ljubezni do bližnjega, vsako človeško srce je poklicano k dobroti in jo lahko izkaže. Iz vsakega srca pa lahko pride dobra misel in želja, dobra beseda in spodbuda ter dobro delo.

V Tednu Karitas bo Slovenska karitas, v sredo, 27. novembra2019 organizirala 29. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo tradicionalno potekal v dvorani Golovec v Celju s pričetkom ob 20.00. Tudi tokrat nas Slovenska karitas vabi, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter jim podarimo svoj prispevek. Vsakodnevno se žal srečujemo s številnimi družinami in posamezniki, ki so odvisni od pomoči drugih. Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč s hrano, plačilom položnic, kurjavo in higienskimi pripomočki.

Dobrodelni koncert in spremljajoče akcije Karitas v mesecu decembru so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer pomoč vsako leto prejme več kot 20.000 družin v stiski.Karitas ljudem v stiski odpira vrata na 464 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta 11.000 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

Na nacionalni ravni bosta v Tednu Karitas potekala dva osrednja dogodka:

  • Sreda, 27. novembra 2019: romanje prostovoljcev in sodelavcev Karitas na Slomškovo Ponikvo. Pričetek romanja bo, ob 11.30 z molitvijo in ob 12.00 sledi sv. maša, ki jo bo daroval predsednik Slovenske karitas nadškof msgr. Alojzij Cvikl.
  • Sreda, 27. novembra 2019: dobrodelni koncert Klic dobrote. Ob 20.00 bo dobrodelni koncert z neposrednim prenosom na TV Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. V času koncerta ter ves mesec december bomo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Vstopnice za večerni koncert so brezplačne s prošnjo za donacijo za pomoč družinam. Na voljo so na Slovenski karitas tel: (01 300 59 60 ali [email protected]) in na vseh škofijskih Karitas.

Teden Karitas se zaključi z Nedeljo Karitas, 1. decembra 2019, ko po vseh župnijah potekajo različna praznovanja in predstavitve dela Karitas. 

Na lokalni ravni bodo v Tednu Karitas župnijske Karitas pripravile naslednje dogodke, dneve odprtih vrat ter manjše koncerte. Dogodki so objavljeni na spletni strani: https://www.karitas.si/teden-karitas-25-11-do-1-12-in-klic-dobrote-2019/


Mag. Cveto Uršič,
generalni tajnik Slovenske karitas