Teden molitve za duhovne poklice 2013

14.4.2013 Cerkev na Slovenskem Cerkev v Sloveniji, Duhovniki

 

V Cerkvi na Slovenskem bo od nedelje, 14. do nedelje, 21. aprila 2013, potekal teden molitve za duhovne poklice na temo Poklici kot znamenje upanja, utemeljenega v veri. Temo tedna je predlagal zaslužni papež Benedikt XVI. (2005–2013) v posebni poslanici za 50. svetovni dan molitve za duhovne poklice, v kateri je pokazal na duhovni poklic in povezanost z upanjem ter kot izkušnjo osebnega srečanja z Jezusom. Namen tedna je pomagati tistim, ki jih Bog kliče v duhovniško ali redovniško službo, da bi velikodušno odgovorili na ta klic ter spodbujati občestva k molitvi za nove duhovne poklice.

Medškofijska komisija za duhovne poklice je ob tej priložnosti pripravila knjižico s papeževo poslanico za 50. svetovni dan molitve za duhovne poklice. V nadaljevanju sledijo pripravljeni nagovori, uvodi in prošnje za vse potrebe za maše v tem tednu. Dodana sta osnutka za pridigo na tretjo in četrto velikonočno nedeljo, kateheza z naslovom Po najlepši biser! ter molitvena ura za duhovne poklice.

V letu vere smo verniki povabljeni, da v osebni molitvi ter v župnijskih in redovnih občestvih razmišljamo med drugim tudi o tej obliki služenja Bogu in našem prizadevanju za nove duhovne poklice. Molitev in delo za nove duhovne poklice sta izraz vernosti Cerkve, zlasti v slovenskem prostoru, kjer že skoraj čutimo njihovo pomanjkanje.