Teden molitve za duhovne poklice 2016

10.4.2016 Cerkev na Slovenskem Duhovniki, Cerkev v Sloveniji, Molitev

V Cerkvi na Slovenskem bo od nedelje, 10. do nedelje, 17. aprila 2016, potekal teden molitve za duhovne poklice na temo Cerkev, mati poklicev.

Namen tedna je pomagati tistim, ki jih Bog kliče v duhovniško ali redovniško službo, da bi velikodušno odgovorili na ta klic ter spodbujati občestva k molitvi za nove duhovne poklice.

Medškofijska komisija za duhovne poklice je ob tej priložnosti pripravila knjižico z gradivom za bogoslužje ter s papeževo poslanico. V nadaljevanju sledijo pripravljeni nagovori, uvodi in prošnje za vse potrebe za maše v tem tednu.

V jubilejnem letu usmiljenja smo verniki povabljeni, da v osebni molitvi ter v župnijskih in redovnih občestvih molimo in razmišljamo o tej obliki služenja Bogu in našem prizadevanju za nove duhovne poklice. Molitev in delo za nove duhovne poklice sta izraz vernosti Cerkve, saj so duhovniki delivci zakramenta svete spovedi, ki je neposreden izraz Božjega usmiljenja.

Škofijsko srečanje molivcev za duhovne poklice bo v nedeljo, 10. aprila 2016, v stolnici v Mariboru. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 sveta maša, nato krajši program.