Televizijska in spletna premiera igrano-dokumentarnega filma o A. M. Slomšku

26.11.2023 ob 20:00 Ljubljana Anton Martin Slomšek, Film

Novembra bo igrano-dokumentarni celovečerni film o Antonu Martinu Slomšku, Srečen bo čas doživel tako televizijsko kot spletno premiero. Na Televiziji Slovenija 1 si ga bo moč ogledati v četrtek, 2. novembra, ob 20.10 uri; na You Tube kanalu Studia Siposh pa v nedeljo, 26. novembra, ob 20. uri.

Filmska pripoved je stkana iz dveh zgodb, prva sledi Slomškovemu življenju, druga prikazuje svetnikovo dediščino v današnjem času. O njem pričajo tako strokovnjaki, kot vključena, s kančkom domišljije začinjena, kratka igrana filma. Ta interpretirata Slomškovo otroštvo ter predstavita hudomušnen pogled na politično dogajanje 19. stoletja na Slovenskem. 

Srečen bo čas je sodoben filmski portret, ki odkriva ozadje vizionarskega dela Antona Martina Slomška. S svojo odločnostjo in velikimi napori je domači kulturni prostor pomikal ob bok drugim evropskim narodom, ki so doživljali svoj preporod. Srečen bo čas je navdihujoča zgodba o človeku, ki je poznal slovensko dušo in ji vdano posvetil svoje življenje.

Film je bil v slovenskih kinematografih predvajan v preteklem letu in je požel veliko zadovoljstvo publike. Ustvarila ga je ekipa Studia Siposh, ki se osredotoča na krščanske in zgodovinske vsebine. Studio redno ustvarja za ameriško krščansko televizijo EWTN, z vsaj enim projektom letno pa se pokloni tudi domačemu prostoru. Tako že nastaja nov igrano-dokumentarni film o Magdaleni Gornik.  

Vabljeni k ogledu filma Srečen bo čas!

Povezava do napovednika filma Srečen bo čas: https://youtu.be/rT8N4qV_dEA?feature=shared

Povezava do You Tube kanala Studia Siposh: https://www.youtube.com/@siposh

Povezava do spletne strani Studia Siposh: https://www.siposh.com/