Tilen Čebulj imenovan v novonastali Mednarodni mladinski svetovalni organ pri Dikasteriju za laike, družino in življenje

24.11.2019 Katoliška Cerkev Mladina, Sveti sedež

Na praznik Kristusa Kralja, 24. novembra 2019, je Dikasterij za laike, družino in življenje oznanil ustanovitev Mednarodnega mladinskega svetovalnega organa. Vanj so imenovali 20 mladih iz različnih območij sveta in različnih mednarodnih organizacij in skupnosti, med temi je tudi Slovenec Tilen Čebulj.

Dikasterij je sledil naročilu sklepnega dokumenta škofovske sinode o mladih leta 2018, kjer je zapisano, naj se ustanovi tako telo, da se okrepi delo Urada za mlade.

Med imenovanimi člani je Tilen Čebulj, koordinator taizejskih tednov in molitev pri zavodu Katoliška mladina, ki ga je ustanovaila Slovenska škofovska konferenca ter voditelj oratorija v Cerkljah. Tilen Čebulj se je skupaj s Saro Marinko udeležil mednarodnega mladinskega foruma, ki ga je omenjeni dikasterij organiziral v juniju z namenom, da spodbudi širjenje posinodalne apostolske spodbude Kristus živi.

Skupina bo imela vlogo svetovanja in dajanja predlogov dikasteriju v zadevah povezanih z mladinsko pastoralo in drugih bolj splošnih temah. Prvo srečanje bodo imeli aprila 2020.

Slovenska škofovska konferenca iskreno čestita Tilnu Čebulju za imenovanje in mu želi obilo blagoslova pri delu.