Tretja etapa Slovenske Jakobove poti od Hrušice do Vavte vasi

27.6.2015 Romanje, Škofija Koper

Bratovščina sv. Jakoba Koper vabi na tretjo etapo Slovenske Jakobove poti od Hrušice do Vavte vasi, ki bo v v soboto, 27. 6. 2015. Čas odhoda iz Kopra: ob 5.00 s parkirišča - stadion Bonifika. Predvidoma bomo v Hrušici začeli peš romanje okoli 7.30.

Hrušica-Novo Mesto: 7,6 km (2 uri)
-  Iz Hrušice pod Gorjanci se bomo podali proti Novemu Mestu - metropoli Dolenjske. Naša pot se bo nekaj časa prepletala s Trdinovo potjo.
-  Novo Mesto, ustanovljeno 7. aprila 1365, je obkroženo s počasno, zeleno in kljukasto reko Krko.
-  Tu je bil rojen slikar Božidar Jakac.
-  V kapiteljski cerkvi sv. Miklavža imajo sliko zavetnika, ki jo je naslikal beneški slikar Tintoretto.

Novo mesto-Vavta vas: 10,4 km (2uri in 40 min.)
-  Podali se bomo čez Kandijski most in se sprehodili ob reki Krki…
-  V Vavti vasi nas bo čakala cerkev sv. Jakoba.

Namen romanja: Za zaščito otrok in družine
-  Za poglobitev vere, ki nas vabi k življenju, odprtosti za življenje in življenje omogoča.
-  Za otroke: da bodo imeli dobre očete in mame.
-  Za otroke: da bodo v šoli obvarovani vzgoje po principih teorije spola (gender-ja) in homoseksualnosti.
-  Za pravice staršev do vzgoje svojih otrok in za usposobljenost staršev za »re-katehetizacijo« s teorijo gender okuženih otok.
-  Za svobodo mišljenja in legitimnost prepričanja, da je resnična družina samo ena - družina, ki temelji na zakonski zvezi med moškim in žensko.
-  Za zavedanje, da se moški in ženska med seboj dopolnjujeta in je različnost med spoloma velik dar. Za premagovanje fobije do odnosa med moškim in žensko. Za premagovanje herezije novega katarizma. (Katari so v 13. st. nasprotovali zakonu in družini, istočasno pa so se predajali seksualnim užitkom v prepričanju, da so »čisti«).
-  Za to, da bi moški in ženske v naši domovini izkusili lepoto zakonske zveze in ljubezni, ki temelji na veri v Boga, ki nas kliče. Poklic žene je, da naredi moža bolj moža, poklic moža je, da naredi ženo bolj ženo.
-  Za družinsko zakonodajo, ki bo kot zakonsko skupnost opredelila skupnost moškega in ženske in preprečila "pravice" istospolnih partnerjev do umetne oploditve in posvajanja otrok.
-  Za upor in mobilizacijo proti agresiji in »ideološki kolonializaciji«, ki jo izvaja ideološko in ekonomsko izredno močan lobi.
-  Za spoštovanje istospolno usmerjenih oseb.

Bogdan Vidmar 
Informacije in prijave: [email protected]; Telefon: 051 323 165.