Usposabljanja za romarske vodnike

7.1.2023 ob 9:30 Celje Dom sv. Jožef, Izobraževanja, Romanje
Vabljeni na usposabljanja za romarske vodnike Vabljeni na usposabljanja za romarske vodnike

Dom sv. Jožef, vabi v okviru Erazmus projekta Train2eupilgrimage k udeležbi na novem izobraževalnem programu, ki je namenjen vodnikom po romarskih peš poteh. Srečanje bo v soboto, 7. januarja 2023, od 9.30 do 13.00, voditelja bosta mag. Jure Levart in Viljem Kaučič.

V letu 2023 v Domu sv. Jožef pričenjajo z novim izobraževalnim programom, ki je namenjen vodnikom po romarskih peš poteh. Usposabljanje bo potekalo po evropskem kurikulumu, ki je nastal v okviru Erazmus projekta Train2eupilgrimage, v katerem so bili projektni partnerji. V času trajanja in izvajanja projekta so pridobili dragocena znanja in izkušnje usposabljanja romarskih vodnikov po različnih evropskih romarskih poteh.

Usposabljanje je namenjeno aktualnim in bodočim vodnikom romarjev ter ljubiteljem pohodništva po romarskih poteh.

Osnovno usposabljanje za romarske vodnike po romarskih peš poteh - teoretični del

Človek je v svojem bistvu romar. Na prvem izobraževalnem srečanju boste spoznali bogato zgodovinsko, duhovno, religiozno in kulturno sporočilo romanj, kakor tudi praktična navodila vodenja skupine romarjev (duhovnost na poti, hoja kot molitev in meditacija, lepota narave in stvarstva, osebna rast na poti, psihologija hoje, trajnostni vidiki peš romanj, hoja s pomočjo navigacije …).

Prijave so možne do 5. januarja na [email protected]

Več informacij: www.jozef.si