Ustanova Anin sklad na pomladanskem srečanju družin z geslom Dajem, delim, sprejemam!

10.5.2014 ob 10:00 Ljubljana Družina

 

Dobrodelna, nevladna, neprofitna in nepolitična ustanova Anin sklad, ki je lani praznovala 15 let delovanja, pripravlja v soboto, 10. maja 2014, tradicionalno srečanje družin v Šentjakobu ob Savi. Srečanje je namenjeno druženju, izmenjavi izkušenj, pa tudi predavanjem za starše. Vsako leto se ga udeleži več kot 600 ljudi.

Ustanova Anin sklad si leto za letom prizadeva pomagati družinam z več otroki pri premagovanju težav, čeprav so finančne možnosti precej omejene. Pomaga na različne načine, kot so svetovanja, iskanje zaposlitev, urejanje zadev s področja socialno-varstvenih pravic in podobno. Pripravlja tudi druženja z družinami, spomladi v Šentjakobu ob Savi, poleti pa v Dolenjskih Toplicah. Ker si večina družin ne more privoščiti dopusta, so takšna druženja za družine z več otroki eden od prijetnejših trenutkov.

V soboto, 10. maja 2014, Ustanova Anin sklad pripravlja v Šentjakobu ob Savi tradicionalno srečanje družin, ki bo potekalo pod geslom Dajem, delim, sprejemam! Srečanje se bo ob 10. uri začelo s sveto mašo v župnijski cerkvi Sv. Jakoba, pri kateri bodo petje in sodelovanje udeležencev organizirale sestre usmiljenke. Popoldanski program bo med drugim vključeval predavanje specialnega pedagoga Marka Juhanta, aktivnosti z animatorji in tudi "bojšo tržnico", na kateri bodo starši in otroci izbirali med zadevami, ki so jih podarili ustanovi dobri ljudje.

Do tokratnega srečanja prihaja po decembrskem praznovanju 15-letnice delovanja Ustanove Anin sklad. „Naše poslanstvo je biti ob strani družinam z več otroki. Veseli nas, da družine med seboj sodelujejo, si izmenjujemo materialne dobrine, mnogi otroci iz mestnih središč poletje preživijo na kmetiji katere od družin iz Aninega sklada. S tem dokazujejo, da ni pomembno le, koliko imaš, ampak na kakšen način si lahko polepšaš življenje,“ je takrat povedala predsednica uprave Ustanove Anin sklad Marija Šterbenc.

Ustanova Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno »ozračje« naklonjeno družinskim vrednotam.

Za dodatna informacije smo vam na voljo na GSM številkah 051/685-661 (Alen Salihović) in 051/317-533 (Marija Šterbenc).


 

Besedilo je pripravil in posredoval Alen Salihović.