V Dolenjskih Toplicah poletni piknik družin Aninega sklada

20.7.2014 ob 10:00 Dolenjske Toplice Družina, Mladina

Ustanova Anin sklad pripravlja v nedeljo, 20. julija 2014, Na jasi v zeleni katedrali v centru v Dolenjskih Toplic srečanje družin, ki bo potekalo pod geslom Bog ima sanje. Srečanje se bo ob 10. uri začelo s sveto mašo, ki jo bo daroval letošnji novomašnik Jošt Mezeg. Popoldanski program bo med drugim vključeval kopanje v odprtem bazenu, aktivnosti s športnimi animatorji, voden pohod po gozdni učni poti in druge dejavnosti.

Letošnje že 16. druženje v Dolenjskih Toplicah bo znova povezalo več sto ljudi, lani se je srečanja udeležilo približno 700 ljudi iz 95 družin. Udeleženci se bodo zbrali med 9. in 10. uro, sledila bo sveta maša, ki jo bodo oblikovale sestre usmiljenke skupaj z animatorji. Družine Aninega sklada so letos še posebej vesele, saj iz naših vrst prihajata kar dva letošnja novomašnika, Ivan Hrastnik in Jošt Mezeg, ki bo tudi vodil slovesno somaševanje. Popoldne bo program namenjen kopanju v bazenih, druženju, športnim igram, delavnicam, medsebojnemu spoznavanju družin, izmenjavanju izkušenj in drugim dejavnostim.

"Srečanje družin v Dolenjskih Toplicah je iz leta v leto bolj obiskano in za nekatere družine težko pričakovano. Čeravno to srečanje v celodnevnem programu nima predvidenih kakšnih strokovnih predavanj, je vendarle eno najlepših srečanj, ki jih pripravimo za družine Aninega sklada," poudarja predsednica uprave Aninega sklada Marija Šterbenc. Dodaja, da izkušnje povedo, da so ta dan družine same naredile vsebinsko tako bogatega in pomembnega, da se ga z veseljem udeležijo. "To je dan, ko mamam ni potrebno skrbeti za prehrano, ko se tudi očetje lahko ukvarjajo s športom in igro, to je dan, v katerem se starši med seboj pogovorijo o težavah in veselju s katerimi se srečujejo v družinah. Pogosto slišimo, da je to dan v katerem napolnijo svoje »baterije«, da na ta dan vedno znova dobijo potrditev, da so kljub težkim in težavnim dnem, ki jih včasih preživljajo, na pravi poti. Na lanskem srečanju je ena mama povedala takole: Zdaj vem in ponovno sem dobila zagotovilo, da je prav, da sva se z možem odločila za večjo družino," še poudarja Šterbenčeva.

 

Program srečanja:

9.00 - 10.00 - zbiranje
10.00 - ponovitev nove maše (Jošt Mezeg)
11.30 - kosilo
13.00 - 15.45 - bazen in druge športne igre (nogomet, nordijska hoja, badminton, sprehod po trim stezi ali pogovor v zavetju gozdička),
16.00 - malica in druženje na prireditvenem prostoru
17.00 - piknik meni
18.00 - "Pokaži, kaj znaš"
19.00 - predviden sklep srečanja

 

Več o Ustanovi Anin sklad

Ustanova Anin sklad je dobrodelna, nevladna, neprofitna in nepolitična ustanova. Konec leta 1998 so jo ustanovili redovniki in redovnice. Njen namen in poslanstvo sta usmerjena v posredovanje materialne in duhovne pomoči ter v osebno spremljanje družin z več otroki. V Sloveniji se srečujemo z dejstvom, da število rojstev zaskrbljujoče upada. Ustanova Anin sklad si prizadeva pomagati staršem pri načrtovanju in uresničevanju srečnih in večjih družin. Sklad vključuje preko 350 družin, ki imajo skupaj približno 2000 otrok.

Ustanova Anin sklad si prizadeva pomagati družinam z več otroki pri premagovanju težav, čeprav so finančne možnosti precej omejene. Pomaga na različne načine, kot so svetovanja, iskanja zaposlitev, urejanje zadev s področja socialno-varstvenih pravic in podobno. Pripravlja pa tudi druženja z družinami, spomladi v Šentjakobu ob Savi, poleti pa v Dolenjskih Toplicah. Ker si večina družin ne more privoščiti dopusta, je takšno druženje in kopanje zanje eden od prijetnejših trenutkov.

Za dodatna informacije smo vam na voljo na številkah 051 685 661 (Alen Salihović) in 051 317 533 (Marija Šterbenc).

 

Besedilo je posredoval Alen Salihović.