V Ljubljani Ryszard Legutko, avtor knjige Demon v demokraciji

25.4.2023 Ljubljana Civilna družba, Knjiga
Ryszard Legutko, avtor knjige Demon v demokraciji Ryszard Legutko, avtor knjige Demon v demokraciji

Založba Družina vabi na dva dogodka z Ryszardom Legutkom, poljskim filozofom, politikom in poslancem v Evropskem parlamentu.

V torek, 25. aprila, ob 18. uri, Štihova dvorana Cankarjevega doma: Totalitarne skušnjave v svobodnih družbah – predavanje in pogovor z avtorjem knjige Demon v demokraciji Ryszardom Legutkom.

V knjigi Demon v demokraciji, ki jo bo predstavil na predavanju z naslovom Totalitarne skušnjave v sodobnih družbah, Legutko raziskuje skupne značilnosti komunističnega režima in liberalne demokracije ter pojasnjuje, kako se je slednja na koncu uklonila istim ciljem kot komunizem, čeprav brez sovjetske brutalnosti. Tako komunist kot liberalni demokrat nočeta priznati, da obstaja karkoli vrednega zunaj političnih sistemov, katerim sta obljubila svojo zvestobo.
Brezplačne vstopnice bodo na voljo uro pred dogodkom pri vhodu v dvorano.

V sredo, 26. aprila, ob 10. uri, Galerija Družina: okrogla miza z naslovom Kdo so demoni demokracije – kako se z njimi soočiti?

Sodelovali bodo: John O’Sullivan, avtor spremne besede, Rod Dreher, ameriški konservativni publicist in kolumnist, avtor knjige Ne živite od laži (Družina, 2021), ter Lojze Peterle, prvi predsednik vlade RS, evropski poslanec.