V sklopu dobrodelne Srebrne diagonale za pomoč družini z invalidnim Sašem zbrali več kot 24 tisoč evrov

Radio Ognjišče je na dobrodelen način praznoval 25. obletnico začetka oddajanja iz koprskega studia. Tričlanska ekipa radijskih sodelavcev se je odločila obletnico praznovati s premagovanjem kilometrov po diagonali Slovenije, prevozili so več kot 350 kilometrov od Hodoša do Kopra, od koder se je glas Radia Ognjišče prvič zaslišal pred 25. leti.

Poganjanje koles je imelo višji cilj, skozi ves dan, 6. junija 2019, so namreč zbirali denarna sredstva za nakup invalidom prilagojenega vozila za družino, v kateri živi 14-letni Sašo. Deček, ki je pri dveh mesecih zbolel za meningitisom, ne hodi in ne govori, povsem je odvisen od pomoči ostalih članov družine, zato je bila želja imeti avto, v katerem bi se lahko vsi skupaj peljali na izlet, že dolgo prisotna. Tokrat so jo pomagali uresničiti s pomočjo darov poslušalk in poslušalcev. 24.060 evrov je visoka številka, Saševa družina je zanjo izredno hvaležna. Svoj kamenček v mozaiku so dodali tudi v Centru mobilnosti Špan, ki bodo vozilo opremili z novimi pnevmatikami, prejeli pa so tudi dopis podjetja Suma Projekt d.o.o., ki se ukvarja s predelavo vozil, in pravijo, da z veseljem ponudijo svoje storitve brezplačno.  

Praznični dan se je sklenil s sveto mašo v cerkvi sv. Marka v Kopru. Glavni urednik msgr. Franci Trstenjak se je zahvalil msgr. Francu Boletu, da je prepoznal znamenje časa in z njim potrebo po radijskem mediju v naši domovini. Kot je dejal, gre zahvala tudi Gospodu, da ni ostalo le pri ideji o katoliškem radiu. Ponosen pa je tudi na vse sodelavke in sodelavce, ki so z navdušenjem ter z vero in upanjem uresničevali začrtano pot Radia Ognjišče. 

Koprski škof msgr. Jurij Bizjak se je v nagovoru dotaknil odlomka iz svetega pisma, v katerem apostol Pavel cerkvenim starešinam iz Efeza pravi, naj pazijo nase in na svojo čredo, saj bodo prišli grabežljivi volkovi, ki ne bodo prizanašali čredi. »Sodobna sredstva obveščanja so še kako pomnožila število roparskih volkov, ki ne prizanašajo čredi: Sploh ni pomembno, kaj je resnično, kaj pravično, kaj sveto, pomembno je, da je razburljivo in pretresljivo, da bo čim hitreje razgrabljeno in razprodano.« In kot je dodal škof Bizjak, tudi za Radio Ognjišče velja Gospodovo naročilo: »'Glejte, pošiljam vas kakor jagnjeta med volkove. Bodite torej previdni kakor kače in preprosti kot golobje!«

Praznovanje srebrnega jubileja Radia Ognjišče bo vrh doseglo novembra, ko se bodo spomnili 25. obletnice začetka oddajanja iz ljubljanskega studia, od koder program v živo teče tudi danes. 

Za Radio Ognjišče, Tanja Dominko in Alen Salihović.