Vabilo na novinarsko konferenco ob predstavitvi akcij Za srce Afrike in Z delom do dostojnega življenja

28.8.2018 ob 11:00 Ljubljana Karitas, Afrika , Akcija, Dobrodelnost

V galeriji Družina, na Krekovem trgu 1 v Ljubljani, bo v torek, 28. avgusta 2018, ob 11.00 potekala novinarska konferenca, na kateri bomo predstavili dobrodelni akciji Slovenske karitas z naslovoma Za srce Afrike in Z delom do dostojnega življenja, ki potekata v času od 15. avgusta do 15. septembra 2018. 

Akcija Za srce Afrike letos poteka že trinajsto leto. Zbrana sredstva so namenjena razvojno-humanitarnim projektom na področju zdravstva, šolstva ter oskrbe z vodo in hrano, ki jih Karitas izvaja v sodelovanju s slovenskimi misijonarji in domačini v osrednjem delu Afrike. Posamezne razvojne projekte sofinancira tudi Ministrstvo za zunanje zadeve RS. Dosedanja pomoč iz Slovenije dnevno lajša življenje že preko 250.000 ljudem v srcu Afrike, ki s pomočjo le-te lažje preživijo in se trajno razvijajo v svojem domačem okolju. 

Preko akcije Z delom do dostojnega življenja, ki jo izvajamo že osmo leto, nadaljujemo z zbiranjem trajnih mesečnih prispevkov za podporo plačila dela staršev iznajrevnejših družin na misijonih v AfrikiAlbaniji in na Šrilanki. Glavni namen je, da lahko družina preko lastnega dela in dodatnega mesečnega zaslužka (24 EUR na podeželju v Afriki, 50 EUR v Albaniji in 30 EUR na Šrilanki), preživi in dostojneje živi, ima dostop do hrane, zdravil in šolskih potrebščin. Z nami je že 548 slovenskih darovalcev (botrov), ki so v preteklem letu s trajno mesečno podporo pomagali 300 revnim družinam v Afriki, 14 v Albaniji ter 11 na Šrilanki. Podpiramo tudi plačilo dela 3 pedagoških in 2 zdravstvenih delavcev na misijonih v Afriki. 

Akciji in projekte bodo predstavili:

  • mag. Cveto Uršič, generalni tajnik Slovenske karitas, 
  • Irma Šinkovec,Sektor za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč na Ministrstvu za zunanje zadeve RS,
  • Jana Lampe, vodja mednarodne pomoči pri Slovenki karitas, ki z rednimi terenskimi obiski v Afriki spremlja izvedbo projektov in nove potrebe po pomoči,
  • Vera Muha, darovalka, ki že 4 let z mesečnim darom podpira družino v Afriki. 

Več informacij:Slovenska karitas, Jana Lampe, tel.: 01/300-59-68, M: 031/344-481, e-naslov: jana.lampe@karitas.si.