Vabilo na predstavitev pobude Molitev in post za domovino 2012

21.6.2012 Ljubljana Kultura, Molitev, Post

 

Iniciativna skupina za molitev in post za domovino letos drugo leto zapored pripravlja predstavitev pobude v okviru kulturnega dogodka, ki bo v četrtek, 21. junija 2012, ob 12.00, v prostih galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

Predstavitev pobude in kulturni program

V imenu organizatorjev bo pobudo predstavil dr. Primož Krečič. O odnosu do domovine bodo spregovorili umetniki iz štirih verskih skupnosti: dramski igralec Gregor Čušin (Katoliška Cerkev), dramska igralka Milada Kalezić (Srbska pravoslavna Cerkev), glasbenik Simon Virtič (Krščanska adventistična cerkev) in akademski kipar Mirsad Begić (Islamska skupnost v Republiki Sloveniji). Kulturni dogodek bo povezoval direktor založbe Družina gospod Tone Rode, s prepevanjem pa ga bodo obogatili pevci Slovenskega okteta.

O molitvi in postu

Organizatorji so molitev in post za domovino prvič organizirali lani ob 20-letnici slovenske samostojnosti, letos pa so jo razširili in nadgradili. Tokrat poteka pod geslom Za polnost življenja. Župnije so prejele knjižice, v katerih je zbrano gradivo za devetdnevnico, ki se je začela v četrtek, 14. junija 2012. V stolnih cerkvah in Marijinih božjepotnih svetiščih bo v vseh šestih škofijah posebna molitev potekala bodisi v četrtek, 21. bodisi v petek, 22. junija 2012. Poleg molitve in priprošnje je poudarek tudi na dveh vidikih posta: to sta priznanje in obžalovanje storjenih napak ter povabilo k ponovnemu spreobrnjenju.

Sklepna dogodka

Molitev in post se bosta na narodni ravni tokrat sklenila v stolnici sv. Nikolaja v Ljubljani. V petek, 22. junija 2012 bo od 17.00 dalje molitvena ura, ki jo bodo pripravili predstavniki duhovnih gibanj in skupnosti, ob 18.00 pa bo slovesna maša za domovino, ki jo bo ob somaševanju škofov in duhovnikov daroval ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres. Sklepni del programa bo neposredno prenašal Radio Ognjišče.


Dodatne informacije dobite pri Urški Makovec, GSM: 041/207–653, e-naslov: [email protected], na spletni strani pa so na voljo tudi raznolika gradiva.