Vabilo Slovenske karitas na novinarsko konferenco

22.8.2012 Ljubljana Karitas

V prostorih Ignacijevega doma na Ulici stare pravde 11 v Ljubljani, bo v sredo, 22. avgusta 2012, ob 10.00, novinarska konferenca, na kateri bodo predstavili dobrodelni akciji Slovenske karitas z naslovom Za srce Afrike in Z delom do dostojnega življenja. Govorili bodo tudi o projektih mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki jih Karitas izvaja ob sofinanciranju Ministrstva za zunanje zadeve RS.

Akcija Za srce Afrike letos poteka že sedmo leto. Zbrana sredstva namenjajo razvojnim projektom na področju oskrbe z vodo, zdravstva in šolstva, ki jih Karitas izvaja v sodelovanju s slovenskimi misijonarji v osrednjem delu Afrike.

S trajno mesečno podporo družinam v Afriki so preko akcije Z delom do dostojnega življenja v Afriki začeli v letu 2010. Glavni namen akcije je, da družina s pomočjo lastnega dela in zaslužka dostojno preživi, ima dostop do zdravil in šolskih potrebščin. Pobudo podpira 249 darovalcev, ki pomagajo 132 družinam z Madagaskarja ter iz Ruande in Burundija.

Akciji in projekte bodo predstavili:

  • Imre Jerebic in Jana Lampe s Slovenske karitas,
  • Mitja Štrukelj z Ministrstva za zunanje zadeve RS kot generalni direktor Direktorata za mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč,
  • Ana in Jože Sirc, člana družine, ki trajno podpira družino v Afriki.

Dodatne informacije dobite na povezavi: Humanitarna iz razvojna pomoč v Afriki ali pri Maticu Podržaju na sedežu Slovenske karitas na Kristanovi ulici 1 v Ljubljani, tel. 01/300–59–60, e-naslov: [email protected].