Večer v atriju: Prifarski muzikanti

7.6.2015 ob 19:00 Celje Dom sv. Jožef, Kultura
Prifarski muzikanti na Jožefovem hribu v Celju Prifarski muzikanti na Jožefovem hribu v Celju

Dom sv. Jožef Celje vabi na drugi koncert iz sklopa Večeri v atriju, ko bomo prisluhnili Prifarskim muzikantom, katere odlikuje štiriglasno petje, glasbeni kritiki pa jih uvrščajo med najboljše etno skupine na Slovenskem.

Koncert iz sklopa ''Večer v atriju'' – domača glasba; Prifarski muzikanti

Vabljeni na drugi koncert iz sklopa ''Večeri v atriju'' v letu 2015, ko bomo prisluhnili Prifarskim muzikantom.

Prifarski muzikanti so skupina, ki je svojo glasbeno pot začela l. 1988 pri Fari v Kostelu. S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, v zadnjih letih pa so svoj glasbeni nabor opazno razširili. Slišimo jih peti zimzelene melodije, pesmi dalmatinskih klap, domače in tuje popevke in tudi ljudske pesmi drugih narodov.

Poseben zvok dajejo skupini tamburaški instrumenti, violina, harmonika in druga tradicionalna glasbila. Odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeni kritiki pa jih uvrščajo med najboljše etno skupine na Slovenskem.

Prifarski muzikanti so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Brane Počkar na braču (prvi bas).

Nedelja, 7. junija 2015, ob 19. uri, v atriju Doma sv. Jožef

Vstop prost - vabljeni!


Pripete datoteke:

Večer v atriju, prifarski muzikanti, junij, 2015.pdf