Velikonočno srečanje mariborskega nadškofa msgr. Alojzija Cvikla in paroha Sava Kosojevića

16.4.2017 ob 16:00 Maribor Ekumenizem, Velika noč

Danes slavimo veliko noč skupaj z našimi pravoslavnimi brati in sestrami. V Mariboru se je velikonočne procesije udeležil paroh Srbske pravoslavne Cerkve g. Sava Kesojević. Na kratko je nagovoril vernike v stolnici in jim voščil blagoslovljene praznike in požel dolg aplavz.

Nadškof Cvikl se mu je zahvalil za ta voščila in njemu in vsem pravoslavnim vernikom zaželel blagoslovljene praznike z njihovim velikonočnim pozdravom: Hristos voskrese! Voistinu voskrese!

Nadškof Cvikl se je nato udeležil velikonočne liturgije v pravoslavni župniji v Mariboru in na koncu nagovoril njihove vernike o pomenu velike noči in jim zaželel blagoslovljene velikonočne praznike. Skupaj s stolnim župnikom Markom Veršičem sta se udeležila njihovega  prazničnega kosila pri katerem ni manjkalo dobrih želja po iskrenem in odprtem sodelovanju med Katoliško in Pravoslavno Cerkvijo. Naj bo naše skupno praznovanje velike noči priložnost, da iščemo in gradimo na tem kar nas povezuje in tega je veliko več kot to kar nas deli.  Naj se obe Cerkvi danes združita v skupnem prepevanju: »Kristus je vstal od mrtvih, s smrtjo premagal smrt, in tem, ki so bili v grobovih, življenje daroval!« in velikonočnem pozdravu in želji: Hristos voskrese! Voistinu voskrese! »Gospod je vstal!« Zares je vstal!«

Voščilu Srbski pravoslavni Cerkvi se pridružuje tudi Slovenska škofovska konferenca.