Video sporočilo papeža Frančiška pred potovanjem na Poljsko

Foto - CTV Foto - CTV

»Dragi bratje in sestre, približal se je 31. Svetovni dan mladih, ki me kliče, naj se srečam z mladimi, zbranimi v Krakovu. To pa je tudi srečna priložnost, da se bom srečal z dragim poljskim narodom. Vse bo v znamenju Usmiljenja, tako v tem jubilejnem letu, kakor v hvaležnem in pobožnem spominu na sv. Janeza Pavla II., ki je bil začetnik Svetovnih dni mladih in je tudi bil voditelj poljskega ljudstva v njegovi nedavni zgodovini proti svobodi.« S temi besedami papež Frančišek začenja video sporočilo ob priložnosti svojega potovanja na Poljsko.

Dragi mladi Poljaki, vem, da že kar nekaj časa pripravljate predvsem z molitvijo veličastno krakovsko srečanje. Iz srca se vam zahvaljujem za vse to, kar počnete ter za ljubezen, s katero to počnete. Vse vas sedaj objemam in vas blagoslavljam.

Dragi mladi z vseh delov Evrope, Afrike, Amerike, Azije in Oceanije! Blagoslavljam tudi vaše države, vaše želje ter vaše korake proti Krakovu, da bodo romanje vere in bratstva. Gospod Jezus naj vam podeli milost, da boste v vas samih okušali tole besedo: »Blagor usmiljenim, kajti usmiljenje bodo dosegli« (Mt 5,7).

Veliko željo imam, srečati vas, da ponudimo svetu novo znamenje skladnosti, mozaik z različnimi obrazi, rasami, jeziki, ljudstvi in kulturami, a vsi združeni v Jezusovem imenu, ki je Obličje Usmiljenja.

In sedaj se obračam na vas, dragi sinovi in hčere poljskega naroda! Čutim, da je velik Gospodov dar to, da pridem med vas, saj ste ljudstvo, ki je šlo v zgodovini skozi številne preizkušnje, nekatere zelo težke, a je šlo naprej z močjo vere ter s podporo materinske roke Device Marije. Prepričan sem, da bo zame romanje v čenstohovsko svetišče potopitev v to preizkušeno vero in mi bo zelo dobro delo. Zahvaljujem se vam za molitve, s katerimi pripravljate moj obisk. Zahvaljujem se škofom, duhovnikom, redovnikom in redovnicam, vernim laikom, posebno pa družinam, katerim ravno prav prinašam postsinodalno apostolsko spodbudo Amoris laetitia. Moralno in duhovno zdravje nekega naroda se  vidi po njegovih družinah. Zaradi tega so bili sv. Janezu Pavlu II. tako zelo pri srcu zaročenci, mladoporočenci in družine. Pojdite naprej po tej poti!

Dragi bratje in sestre, to video sporočilo vam pošiljam kot dokaz moje naklonjenosti. Ostanimo povezani v molitvi. Na svidenje na Poljskem!

Vir: Radio Vatikan.