Višarski dnevi mladih

1.8.2013 ob 16:00 Porabje, avstrijska Šatjerska, Svete Višarje Mladina, Zamejci in izseljenci
Spoznavanje zamejstva, druženje, hribolazenje Spoznavanje zamejstva, druženje, hribolazenje

Rafaelova družba za mlade pripravlja višarske dneve, ki bodo potekali od četrtka, 1., do nedelje, 4. avgusta 2013.

Program

Četrtek, 1. avgust 2013 – Odhod z avtobusom iz Ljubljane ob 16.00, nato vožnja do Monoštra, nastanitev, kulturni večer v Števanovcih z gledališko skupino Veseli pajdaši in Ljudskimi pevkami, večerja ter srečanje s člani Sekcije porabske mladine.

Petek, 2. avgust 2013 – Obisk uredništva časopisa Porabje in Radia Monošter, nato ogled filma z naslovom Porabje nekoč in danes, obiski muzeja Avgusta Pavla, ki je edini slovenski muzej na Madžarskem, obisk Vojaškega muzeja v Števanovcih, Malega Triglava v Andovcih in Küharjeve spominske hiše na Gornjem Seniku. Nadaljevanje poti proti avstrijski Štajerski, kjer si bodo ogledali Pavlovo hišo v Potrni in se seznanili z življenjem štajerskih Slovencev. Srečanje s Frančkom Bertolinijem v Mariboru.

Sobota, 3. avgust 2013 – Dopoldne bo v znamenju obiska Koroške, popoldne pa bodo odšli proti Žabnicam v Italiji, kjer se bodo povzeli na Svete Višarje. Večerja in nočitev v Ehrlichovem domu, refleksija in priprava na romanje treh Slovenij.

Nedelja, 4. avgust 2013 – Pridružili se bodo romanju treh Slovenij ter prisluhnili predavanju Tržačana prof. Tomaža Simčiča. Sodelovali bodo pri maši, ki jo bo daroval kardinal dr. Franc Rode. Navzoči bodo tudi pri kulturnemu programu. Odhod v dolino je predviden do 17.00. Prevoz za vtobusom v Ljubljano bo organiziran.


Dodatne informacije dobite na sedežu Rafaelove družbe na Poljanski cesti 2 v Ljubljani ali po tel. št. 01/438–30–50 oz. po e-pošti na naslovu [email protected].