Vrhovni kapitelj Šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja

3.7.2017 Assisi, Italija Redovništvo
Nadškof metropolit v Pesaru msgr. Piero Coccia s sestrami po maši v Porciunkuli - Foto: Šolske sestre Nadškof metropolit v Pesaru msgr. Piero Coccia s sestrami po maši v Porciunkuli - Foto: Šolske sestre

Od 3. do 20. julija 2017 v duhovnem centru »Barbara Micarelli« sester Frančiškank misijonark Deteta Jezusa pri Sveti Mariji Angelski v Assisiju šolske sestre obhajajo 15. redni vrhovni kapitelj, ki je vsakih šest let. Kapitlju predseduje vrhovna predstojnica s. Klara Šimunović, tema kapitlja pa je »Kristusova ljubezen nas žene« (2 Kor 5,14).

V obhajanje kapitlja so zbrane sestre vstopile s slovesno uvodno molitvijo, v kateri so prosile za darove Svetega Duha ter prisluhnile Božji besedi, besedi sv. Frančiška, ustanoviteljice matere Margarete Puhar in dokumenta Oznanjujte.

Slovesno sveto mašo je 4. julija v Porciunkuli daroval msgr. Piero Coccia, nadškof metropolit v Pesaru. V nagovoru je spodbujal k zaupanju v Božjo navzočnost in Božje delovanje ter k občestvu, soodgovornosti in sodelovanju na kapitlju.

Prvi del kapitlja je posvečen različnim predavanjem in razmišljanju o temi kapitlja pod svetopisemskim in frančiškanskim vidikom ter glede na karizmo šolskih sester, da bi mogle iz Kristusove brezpogojne ljubezni in dediščine kongregacije okrepiti svoje poslanstvo v sedanjih razmerah v Cerkvi in svetu.

Na podlagi poročila vrhovne predstojnice s. Klare Šimunović o stanju kongregacije se bodo sestre pogovorile o pomembnih vprašanjih življenja in apostolata.

V volilnem delu, ki bo proti koncu zasedanja kapitlja, bodo izvolile novo vrhovno predstojnico in njene svetovalke, ki bodo kongregacijo vodile naslednjih šest let (2017-2023).