Vseslovensko romanje mladih h Grozdetu

26.5.2023 Mirna - Zaplaz Mladi, Romanje, Škofija Novo mesto, Bl. A. Grozde
Grafika: ŠOM Novo mesto Grafika: ŠOM Novo mesto

V Grozdetovem letu Katoliška mladina in ŠOM Novo mesto organiziramo romanje mladih na Zaplaz, ki bo potekalo v petek, 26. maja 2023, ob 18.00.

Letos obhajamo dve pomembni obletnici v zvezi z bl. Alojzijem Grozdetom. 100. letnico rojstva in 80. letnico smrti. Iz tega razloga je bilo tudi razglašeno Grozdetovo leto v novomeški škofiji. Ker je Alojzij tudi zavetnik mladih, bo v ta namen ob njegovem godu organizirano romanje mladih na Zaplaz iz vse Slovenije.

Romanje pod imenom »Ti poznaš srce mlado« se bo začelo v petek, 26. maja 2023, ob 18.00 na Mirni, ko se bomo peš odpravili na Zaplaz. Kdor ne bi šel peš cele poti, se lahko ob 21.00 priključi na Čatežu.

Na Zaplazu bo nato vso noč organiziran program z različnimi vsebinami: od slavilnega koncerta, do pričevanja, ogleda filma o bl. Alojziju, do osebne molitve ob relikvijah in priložnosti za sveto spoved. Vse skupaj pa se bo zaključilo naslednji dan v soboto (27. 5.) s slovesno sveto mašo slovenskih škofov in vernega ljudstva dopoldan ob 10.00.  

Katoliška mladina